סימני שטף דם באזור שמתחת לשכמה ימנית

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

01/04/2014 | 00:16 | מאת: לידיה

שלום ד"ר גלילי יש לי סימני שטף דם באזור שמתחת לשכמה ימנית, באזור הצלעות מאחור, קצת מעל למותן (יש שניים כאלה, אחד מהם גדול יותר). סימני ההמוטמה הנ"ל קיימים כבר כארבע שנים, מדי פעם הם גדלים, אבל בד"כ הם בגודל קבוע. הצבע כחול, לאחר אמבטיה סגול. בנוסף לנ"ל יש לי 3 סימנים דומים באותו צבע, שמופיעים מדי פעם בין החוליות המותניות, אבל אלה נעלמים מדי פעם או שצבעם דוהה עד כדי כך שאינם מובחנים תמיד. הייתי אצל רופאים וכל אחד אמר משהו אחר. רופא אחד אפילו אמר שזה פיגמנטציה, אבל זה לא הגיוני שכתם של פיגמנטציה גדל בשטחו או משנה צורה בתוך שבוע (בלי ששמתי חומר להסרה או נחשפתי לשמש). אגב, יותר מעשור שלא נחשפתי לשמש בגבי. אודה אם תייעץ לי למי לפנות (מהאורטופדים ורופאי העור לא קיבלתי תשובה חד-משמעית). האם יש אפשרות שיש קרע בכלי דם קטנים שכל הזמן מדממים בתוך הגוף? האם אולטרה-סאונד או בדיקה אחרת יוכלו להבהיר מה הבעיה. סליחה, שכחתי לכתוב שהאזור של ההמטומה (באזור הצלעות) כואב. בתודה מראש על התשובה ועל ההכוונה

ייתכן שמדובר בהגדלה מקומית של כלי דם = מלפורמציה. ממליץ לבצע בדיקת דופלקס של האזורים האלה בשלב ראשון. אם יש אכן מלפורמציה, ניתן לפנות למרפאת מלפורמציות באחד מבתי החולים שלהם יש מרפאה כזו. [לא בכל בית חולים יש]

מנהל פורום ורידים וכלי דם