האם יש קשר בין חומרי הרדמה לאקנה?

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

05/11/2016 | 19:55 | מאת: JUST ME

שלום, אני בת 24 ועברתי לפני כחודש וחצי ניתוח הגדלת חזה בהרדמה כללית. כמה ימים לאחר הניתוח התחילו לצמוח לי על הפנים פצעי אקנה מוגלתיים. הלכתי לקוסמטיקאית רפואית והיא אמרה שמדובר בפצעים דלקתיים ושזה בעקבות חומרי ההרדמה של הניתוח. היא נתנה לי משחת אנטיביוטיקה וכעבור שבוע ומשהו בערך הפצעים נעלמו לאט לאט. לפני כמה ימים שוב חזרו הפצעים. הלכתי אליה והיא שוב נתנה לי משחת אנטיביוטיקה. רציתי לשאול האם באמת קיים קשר בין חומרי הרדמה לבין אקנה. במידה וכן, כמה זמן לוקח לזה לעבור? והאם יש טיפול ספציפי מומלץ? אשמח לעזרה דחופה. תודה ושבוע מקסים.

30/01/2017 | 15:13 | מאת: שלי בן דור

שלום רב, ניתן לקשר בין אקנה ללחץ נפשי, לא בהכרח לחומרי ההרדמה, וממליצה על טיפול מניעתי וטיפול בפצעונים הקיימים בעזרת חומצה אזלאית. בברכה, שלי

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים