כתמים חומים בפנים וטיפולם

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

10/10/2016 | 15:45 | מאת: שושה

היי, אני בת 24 ולפני שנה עברתי טיפול אצל קוסמטיקאית להבהרת כתמי אקנה והתוצאות היו מצויינות. לפני זמן קצר עברתי ניתוח להגדלת חזה ומתברר שמשככי הכאבים וחומרי ההרדמה הובילו לכך שיצאו לי פצעים מוגלתיים מתחת לעור. הייתי אצל הקוסמטיקאית והיא עשתה לי טיפול פנים, הוציאה את כל הפצעים שהיו מתחת לעור, נתנה לי למרוח אנטיביוטיקה במשך 5 ימים ועוד קרם בשם BIOFOR שאמור להעלים צלקות. היא אמרה לי שבעקבות האנטיביוטיקה יופיעו לי כתמים חומים באזור של הפצעים ושהם יתקלפו בהמשך ושאין לי מה להיבהל. היא אמרה שתוך 5 ימים זה צריך לעבור אבל יש לי עדיין כתמים חומים בפנים וזה מאוד מעצבן. כמה זמן לוקח עד שהפנים מחלימות מהכתמים החומים? האם הקרם BIOFOR באמת מועיל? אשמח לתשובה.. אני ממש חסרת אונים. זה מוציא את המצב רוח לצאת ככה מהבית.

30/10/2016 | 08:52 | מאת: שלי בן-דור

שלום רב, ניתן לטפל בפיגמנטציה בעזרת חומרים פעילים, כמו כן יש להמשיך תחזוקה לאחר ההבהרה על מנת להמנע מחזרתם של הכתמים, הדגשתי זאת מאחר ומדברייך ניתן להבין שהייתה פיגמנטציה שטופלה ולאחר מכן הפסקה בשימוש בחומרים פעילים עד הניתוח. בנושא טיפול הפנים שעברת והתכשירים שקיבלת למריחה הביתה, מאחר וציינת שם של חברה ולא של חומר פעיל קשה לי להתייחס, אך אדגיש ואומר ששימווש בחומרי הבהרה הוא יעיל מאוד אך בטווח של תקופה מסויימת ולא של של חמישה ימים, כאן כוונתי לעודד אותך שאם אכן הותאם לך תכשיר מתאים ותקפידי להשתמש בו הכתמים עשויים להתבהר. בנושא המבוכה מהכתמים, כאשר משהו מפריע לנו בעור הפנים אפשר לתקופה מסויימת להשתמש במעט מייק אפ או קונסילר על מנת לטשטש אותו בכדי לחוש בנוח כשאת יוצאת מהבית (הדבר נכון גם לגבי גברים). בברכה שלי בן דור 09-9560060

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים