חומצה אזלאית

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

18/09/2016 | 07:01 | מאת: רונית

שמעתי כי FDA אישור תכשיר בשם FINACEA לטיפול ברוזציאה (ובעיקרון הבנתי שהוא גם יעיל בטיפול באקנה) התכשיר בעיקרון הינו חומצה אזלאית בריכוז של 15% (שמעתי לאקנה רצוי 20% - האם זה נכון?) רציתי לשאול האם אכן תכשיר כזה יעיל? הבנתי שהתכשיר מאוד יקר ולעומת זאת ראיתי שבתכשיר כדוגמת אקניל רוז יש גם חומצה אזלאית 15% האם זה אותו הדבר ? האם פערי המחירים הם רק עקב מותג או חברה ומה שחשוב זה החומר הפעיל וריכוזו או שיש משהו מעבר וציון חומר פעיל מסויים על תכשירים זולים הוא רק לצורך פרסום אך ללא משהו נוסף (שאולי זה מה שמייקר תכשירים אחרים מאוד) זה יהיה הרבה פחות אפקטיבי? אודה מאוד על הרבהרות והמלצות תודה

20/09/2016 | 19:27 | מאת: שלי בן-דור

רונית שלום, באופן אישי אני מעדיפה אזלאית 20% לטיפול ברוזצאה ומעדיפה שילוב של חומצה לקטית וסליצילית, אגב במצבים שאינם רוזצאה (כמו אנטי אייג'ינג והבהרה הפיגמנטציה הורמונלית אחבר ויטמין סי שמשפר מאוד את הספיגה שלה והוא חומר אנטיאייגינג רב עוצמה). אני ממליצה להתייעץ עם קוסמטיקאית מוסמכת שתראה את העור ותאבחן לפני שבוחרים להשתמש בחומצות שהן תכשירים רבי עוצמה. בנושא בחירת חברה כזו או אחרת שמייצרת תכשירים, אני באופן אישי מעדיפה תכשירים איכותיים שהם לעיתים גם מעט יקרים יותר. בברכה שלי בן דור 09-9560060

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים