Tinea capitis

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

21/08/2016 | 21:57 | מאת: אמא מודאגת

לבן שלי בן ה8 הופיע פצע מוגלתי על הקרקפת,לצערי רופא הילדים איבחן באופן שגוי שמדובר בזיהום ונתן אנטיביוטיקה בלבד...כשזה לא עזר וחזרנו אליו שוב נתן סוג אחר של אנטיביוטיקה,אצלי התעורר חשד שלא איבחן כראוי הלכנו בדחיפות לרופאת עור שאמרה שיש חשד לtinea capitis ושלחה אותנו לעשות בדיקה במעבדה שתיקח לפחות 10 ימים! ובינתיים להמשיך אנטיביוטיקה ופרדניזולון,האם אין אפשרות לתת כבר טיפול מיידי לחשד? האם ההתעכבות עם התוצאות לא עלולה להחמיר את המצב ולהביא חהדבקה נוספת? הבנתי שעלולות להישאר קרחות בשיער,והאם כדאי באמת להעמיס את כל התרופות הנל שלא באמת מטפלות בבעיה?.

21/09/2016 | 14:08 | מאת: שלי בן-דור

שלום רב, להמשיך עם האנטיביוטיקה, מומלץ ורצוי לחטא בתמיסת מי מלח. מציעה להתיעץ לגבי תכשירים טבעיים, לקוסמטיקאיות פחות יש מה להציע במקרה כזה. בברכה, שלי

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים