טיפול בצלקות אקנה - האם כדאי ?

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

26/05/2016 | 11:57 | מאת: מריה

שלום, אני בחורה בת 21 . סובלת מאקנה קל-בינוני. במשך השנים נגעתי בפצעים ועכשיו חלקם הותירו צלקות שוקועות (יחסית לא שקועות מאוד). שקלתי לעבור טיפול במכון כלשהו בלייזר/ גלי רדיו /כל דבר אחר שיעזור. עד שנתקלתי בהמלצה בפורום כלשהו במשחה שנקראת no scar, חיפשתי עליה מידע והגעתי לאתר שלהם, התקשרתי לברר ונאמרו לי הדברים הבאים - זוהי משחה שהיא טבעית לחלוטין (אצרף קישור בסוף ההודעה), שיש לה יכולות מאוד טובות לשקם ולטפל בצלקות אקנה חטטים, גם אם הם ישנים (יקח יותר זמן) וגם בצלקות חדשות, המשחה גורמת לעור לייצר קולגן וכככה לחדש את התאים וליצור שכבה חדשה של עור ולמלא את השקע שיש . בנוסף הבחור שדיבר איתי המליץ לי בשביל הצלקות המאוד ישנות, לרכוש גם חומצה גליקולית בריכוז של 17%, ובהדרכה צמודה שלו לעבור תהליך טיפול אשר ישלב את החומצה + המשחה. המטרה של החומצה היא לגרות את העור של הצלקת הישנה וליצור פצע מחדש , אשר מעליו יש לשים את המשחה וככה העור יתחדש בצורה טובה יותר ומהירה יותר . הוא אפילו שלח לי תמונונת שלו עצמו עם צלקות, תהליך הריפוי עם החומצה +המשחה והגיע לתוצאות מעולות וכל זה בשרשרת תמונות של כל שלב איך זה נראה. אחרי שקראתי באינטרנט על החומצה הבנתי שזה באמת מאוד אפקטיבי, אבל למרות הכל אני רוצה לשמוע חוות דעת נוספת, האם כדאי להכהס לזה? בגלל שיש לי צלקות בכל מיני אזורים הטיפול יעשה בחלקים על מנת לא להעמיס על העור שלי ולהיות עם צלקות ישנות שנפצעו מחדש בכל הפנים, אלא לעשות את זה בחלקים כדי שזה יהיה מתון. מה דעתך ?

26/05/2016 | 11:58 | מאת: מריה

האתר - http://no-scar.co.il/

31/05/2016 | 19:13 | מאת: שלי בן-דור

שלום רב, באופן כללי קיימות שיטות רבות לשיקום צלקות פוסט אקנה. בכל השיטות מדובר בשיפור אך לא בהעלמה מוחלטת ועלייך לקחת זאת בחשבון כחלק מתהליך ההחלטה על הטיפול שבו תבחרי. איני נותנת בפורום המלצה או דיס-המלצה לתכשירים ספציפיים אלא תשובות מקצועיות. את החומר עצמו הנקרא חומצה גליקולית או לקטית (שניהם ממשפחת האלפא-הידרוקסי) אני אישית מאוד אוהבת ומרבה להשתמש בו, אולם, 17% חומצה גליקולית הוא תכשיר מאוד-מאוד חזק ואני אומרת זאת מתוך דאגה כנה לך ולעור פנייך. אני ממליצה לבדוק אם לתכשיר הספציפי שציינת יש אישורי משרד הבריאות, מי היצרן שלו ומה הפידבקים עליו (חיפוש בגוגל), הייתי מבקשת לראות את האישורים שציינתי, כמו כן הייתי מבקשת לשוחח אישית עם מספר מטופלות ושואלת אותן כמה זמן הן משתמשות בתכשיר והאם הוא פתר את הבעיה שלהן,וגם איזה אבחון הן עברו לצורך התאמת התכשירים והאם בתהליך הטיפולי היתה כתובת אליה יכלו לפנות במידה ונוצרה אדמומיות או גירוי (מדובר בחומר עוצמתי מאוד שעושה פילינג לשכבה הקרנית). במידה ויש לך שאלות נוספות אני כאן לרשותך, בברכה, שלי בן דור אחוזה 88 רעננה 09-9560060

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים