עור הפנים - טיפול . . . .

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

18/02/2016 | 06:43 | מאת: רני

שלום, אודה מראש על תשובה מפורטת עד כמה שאפשר כי עד כה לא הצלחתי לקבל תשובות שאינן מבולבלות אפילו מרופאי עור. יש לי עור פנים שנוטה מאוד ליובש, לפצעים, פיגמנטציה והוא לבן (רגיש לשמש) הבנתי שרטין A או דומיו יכול לשפר את מרקם העור, ולעזור לפצעים וההמלצה לשים כל יום בערב לפני השינה. מה שקצת לא ברור זה שרטין A מייבש אז האם שמים לאחר מכן קרם לחות (אם כן איזה) או שמספיק קרם לחות ששמים בבוקר? א) מבחינת רטין A מה עדיף - קרם או ג'ל ואיך למרוח בנוסף האם יש הבדל בין הסוגים השונים (רטין, רטאוויט, אדפרין,...) מה (במקרה של עור כמו שלי עדיף ובאיזה מרקם (קרם או גל)? ב) בבוקר מה מומלץ לשים איזה סוג של קרם לחות והגנה מומלץ כך שגם תעזור ולא תגרום לפצעים, וגם תיהיה הגנה מספיקה מהשמש (אם אפשר לקחת בחשבון מצב של שמש קייצית אבל ליום יום לא למצב של שיזוף בים). אודה אם תתנו דוגמאות ספציפיות של חומרים כדי שאדע מה לקחת כי יש המון וזה נורא מבלבל (ויקר) תודה מראש וסליחה על אורך השאלה

25/02/2016 | 09:56 | מאת: שלי בן-דור

רני שלום רב, תודה על ההתעניינות המפורטת בשאלתך! רבים סובלים בעור הפנים מהתופעות אותן ציינת: יובש פצעונים פיגמנטציה במצב כזה אני ממליצה על 3 תכשירים פעילים בהתאמה משל קוסמטיקאית פארה רפואית וקשר רציף מולה : חומצה לקטית עם סליצילית (אצלי בקליניקה התכשיר נקרא "היידרוג'ל) חומצה אזלאית רטינול מקופסל (לא של בתי מרקחת שכפי שציינת מייבשים את עורך) לגבי חומרים משלימים, הגנה מהשמש במהלך היום, אני ממליצה על פורמולה יבשה אבקתית שאינה שומנית. לגבי לחות נוספת על החומרים שציינתי איני מוצאת בה צורך עם המטופלים שלי אך זה קשור לכך שאני עובדת עם פורמולות מיוחדות של חומצות שאינן מייבשות את העור. אך אפשרי להשתמש בלחות בטווח של 5-10 דקות ממריחת החומצות. רטינול בלבד אינו מספק תשובה הולמת לתופעות שציינת, חסרה לי חומצה לקטית וחומצה אזלאית וכמו כן הרטינול עצמו מחוייב שיהיה בפורמולה איכותית שלא תגרום לתופעות שציינת בשאלתך. אני נמנעת לציין שמות של חברות יצרניות מאחר והפורום נקי מערכים פרסומיים של חברה כזו או אחרת אולם תוכל ליצור איתי קשר במידה ויש לך שאלות פרטניות נוספות. בברכה, שלי בן דור 09-9560060

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים