שיזוף במידה לאקנה .

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

28/06/2015 | 18:10 | מאת: דניאל

הבנתי ששיזוף יכול לשפר את מצב האקנה, זה נכון ? אמרו לי שיזוף במידה, ולא בצורה מוגזמת . שיזוף למשך 30~40 דקות במשך 3 ימים נחשב שיזוף מוגזם? האם כדאי לי לעשות את זה ? זה יעזור לי לאקנה ולכתמים האדומים שנשארים לי אחרי האקנה ? תודה מראש, דניאל :) .

03/07/2015 | 20:26 | מאת: שלי בן-דור

דניאל שלום, נושא שיזוף ואקנה קשור כמובן למצב העור ולגוון העור, להלן פירוט: 1. א. אקנה קל בעור בהיר - כן מומלצת מעט שמש אולי כרבע שעה שיזוף ביום בשעות כשהקרינה אינה מאוד חזקה (לא מומלץ להשתזף בשעות אלו לשום סוג עור ובשום מצב). ב. אקנה שאינו קל בעור בהיר עשוי להשאיר סימנים עם השמש. 2. אקנה בכל דרגות העוצמה בעור שאינו בהיר (נזהה לפי עור שמשתזף יפה ואינו נוטה להשרף, או בשפה מקצועית פיצפטריק 3 ומעלה) עשוי להשאיר כתמים משמעותיים שיישארו לזמן ממושך ולכן מומלץ להמנע כליל משמש באקנה בעור כהה. עדיף בכל המצבים שהוזכרו מעלה לטפל על-ידי מריחת חומרים מתאימים ומוכרים לעור בשימוש ארוך טווח, שהם חומצות אלפא וביתא וחומצה אזלאית. בברכה, שלי אשמח לענות במידה ומבוקש מידע נוסף 09-9560060

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים