גרד בצמיחת השיער

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

19/06/2014 | 02:25 | מאת: אנונימי

שלום, אני בת 17 ויש לי בעיה. אני מסירה שיער ברגליים בעזרת שעווה ולפעמים גם מכשיר (שניהם מוציאים את השיער מהשורש). כשהשיער צומח בחזרה, זה מלווה בגרד עז מאוד, בעיקר לאחר המקלחת ובערב, ואני נאלצת לגרד את רגליי בכוח רב מה שמגיע למצב בו אני פוצעת את עצמי, ופצעים אלה נראים לא טוב ואף יוצרים צלקות. אני לא מסוגלת לא לגרד את הרגל כיוון שהגרד חזק מאוד ומפריע. באופן כללי העור שלי די רגיש (אובחנו אצלי רגישויות לעכבישים ולמדוזות), אולי זה קשור לגירוד או גורם לו. המצב מונע ממני ללכת עם מכנסיים קצרים, ואיני יכולה להשתמש באמצעים שלא יסירו את השיער מהשורש, כמו גילוח, כי כבר אחרי יום השיער יצמח בחזרה. יש לציין שהגרד קורה רק ברגליים התחתונות- בשוקיים, באיזור שבין הברך לקרסול, אף שאני עושה שעווה גם בבית השחי ובירכיים. מה עלי לעשות כדי למנוע את הגירוד? ביכולתך להמליץ לי על משחה כלשהי שתמנע את הגירודים או תקל עליהם? תודה רבה מתנצלת אם השאלהה התפרסמה מספר פעמים, לא הצלחתי לראות אותה לאחר הפרסום.

21/06/2014 | 20:29 | מאת: מיכל לזרוביץ

שלום רב, יש צורך לאבחן ואז ניתן יהיה לטפל. יכולים להיות מספר גורמים לתופעה. בנוסף לטיפול במצב הקיים יש להתייחס לטיפול אשר ימנע בעתיד הישנות התופעה. בהצלחה, מיכל לזרוביץ, ד"ר לנטורופתיה ורפואה טבעית www.ginko-natural.com [email protected] 054-6499302

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים