כתמי קפה אולה (לנטיגינוזוס)

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

21/09/2006 | 01:45 | מאת: דלית

ביתי בת 12, מגיל 2 אובחנה אצלה מחלת קפה אולה המתבטאת בכתמים מרובים בצוואר, חזה ועורף עם נטייה להתפשטות לכיוון הפנים בשנה האחרונה הופיעו גם ליש נודלס (כתמים ) בעיניים איפה אוכל לקבל מידע בנושא? כיצד אפשר לעצור את ההתפשטות? מה הבעיות שעלולות לצוץ? אני מודאגת מאוד ומקווה לקבל תשובה בדחיפות בשל ההחמרה. תודה דלית

21/09/2006 | 08:04 | מאת: מיכל לזרוביץ

דלית בוקר טוב סוג כתמים הנקרא "כתמי קפה אולה" יכול להעיד (לא בהכרח!!!) על מחלה נוירולוגית-גנטית (נוירופיברמטוזיס) שיש לה ביטוי גם בעור וגם בעצבים. כי מבחינה אמבריונלית מערכת העור והעצבים מגיעים מאותה רקמה ראשונית שנקראת האקטודרם. אבל לא כל כתם קפה הוא סימן לנוירופיברמטוזיס וישנם מס' קריטריונים אחד מהם הוא לפחות 6 כתמי קפה בגודל חצי סמ' לפחות. ולכן את שאר האינפורמציה אני מציעה לקבל מהרופא המטפל שיעשה הוא את האבחון. לבריאות ושנה טובה ד"ר מיכל לזרוביץ

10/02/2007 | 11:12 | מאת: אנגל

יש לי כתמי קפה מלידה האם מעצבים יכולים להופיע לי יותר כמו ג'ולות באיזורים בגוף

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים