חומצה רטינואית

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

09/05/2006 | 21:21 | מאת: נועה

רציתי לשאול מהי חומצה רטינואית , היכן ניתן למצוא אותה והאם היא יעילה להתמודדות עם פצעים וצלקות . תודה נועה.

12/05/2006 | 20:29 | מאת: מיכל לזרוביץ

נועה שבת שלום חומצות רטינואידיות הם נגזרות של ויטמין A.יעיל לפצעים, לקומודונים פתוחים או סגורים וגם בציסטות. לצלקות פחות. הטיפול בהם יכול לגרום ליובש וגירוי של העור ורגישות לשמש, לכן יש למרחם בערב. רק במרשם רופא. בכל מקרה לפצעי בגרות או פצעים ניתן להתאים טיפול טבעי/נטורופתי. ניתן לעזור גם במניעת צלקות וטיפול בצלקות יחסית שטוחות (באמצעות צמחי מרפא המשקמים את העור כולל ויטמינים). לבריאות ד"ר מיכל לזרוביץ

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים