אז בהמשך למה ששאלתי בשאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

15/12/2016 | 17:11 | מאת: חגי

אחרת, כאשר מגיעים לשובע -עפ מה שהבנתי בדברייך ,שובע יהיה כאשר לא רוכלים אורחה מאוזנת,אך הוא יהיה קצר יותר מאשר ארוחה כן מאוזנת?זה למה בדכ כשרעבים ,פחות אבחר בשוקולד כבחירת המזון שלי? כי זה אוכל לא מאוזן והגוף כן ירצה גם חלבונים? שוקולד במקרה זה גם יכול להחליף פחמימה כמו אורז וכו נכון?זה פחמימה לכל דבר שעושה אותו הדבר עם שילוב חלבונים נכון? ורציתי ולהוסיף ולשאול אם זה בסדר:נאמר והגוף חסר לו חלבונים ואני אוכל פחמימות-האם הפחמימות הן מיותרות לגוף וגם כך אפשר להשמין,כי לא יהיה לגוף מה לעשות עם הפחמימות? תודה

16/12/2016 | 09:05 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

1. אם אוכלים שוקולד כי רעבים קצת, אז אוכלים קצת שוקולד בהתאם לדרגת הרעב 2. לכמה זמן ישביע? עד פעם הבאה שתהיה רעב 3. ארוחה מאוזנת ,בכמות מתאימה לרעב תשביע, עד שתהיה רעב שוב 4. הגוף לא מזהה שוקולד, הוא מזהה את המרכיבים שלו. שומן, פחמימות- כך שכן,זה זהה לאוכל אחר שיהיו בו שומן ופחמימות 5. אם אתה אוכל רק פחמימות בלי חלבון- תשאר רעב. למה? כי הגוף לא מקבל את מה שהוא צריך . ולכן אתה כל היום תרגיש שאתה "מחפש" אוכל. 6. ואם אתה כל היום "מחפש" אוכל, סביר שתאכל יותר ממה שאתה צריך, כי לא תשבע, ואז לאורך זמן של אכילה חסרה באבות מזון, יש סיכוי לעלות במשקל.

16/12/2016 | 21:31 | מאת: חגי

וואו תודה רבה על התשובה המפרטת! קר אם אפשר ארצה לחדד שאלה נוספת כדי שאדע שהבנתי: אם אמרנו ששוקולד זהה לארוחה אחרת כי הגוף מזהה חלבון ושומן,האם אפשר לאמר כי כאשר ממש רעבים לא רוצים שוקולד אלא הרצון הוא יותר בכיוון של לחם אורז וכו,כי הגוף "מזהה" שיש במאכלים אילו ויטמינים שאין בשוקולד,או שהגוף "מחפש" מאכל לא מתוק? 2-כאשר יש חוסר של חלבון ואוכלים פחמימות כל הזמן כדי למלא את החוזר של הגוף-ההשמנה תדיע בעצם מזה שיש עודף של מזון שהגוף איננו צריך ואפשר לאמר כי "אין לגוף מה לעשות" עם הפחמימות הנאכלות,כי הדוף "מחפש" חלבונים? תודה רבה רבה רבה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה