הי מנסה להבין עם התגובות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

01/12/2016 | 23:28 | מאת: רוית

שקראתי פה,שבעצם האמירה של הדיאטנים שאומרים שדברים כמו עוגות שוקולד וכו שנחשבים "מאכלים משמינים",בעצם מכילים גם יותר שומן כי חוץ מסוכריות שהן באמת רק סוכר...ולכן השובע שלהם יהיה אותו הדר לאחר אכילת X קלוריות כמו ארוחה שנחשבת מאוזנת ולא משמינה שמכילה פחמימה מורכבת וחלבונים? והשמנה מחשיבה כזו (שבדברים המשמינים יש יותר שומן),כן יכולה להשמין בסופו של דבר כי יכולים להיווצר חברים של ויטמינים או אבות המזון ולכן כל הזמן נאכל ונאכל ולא נרגיש שובע..... הבנתי נכון? תודה רבה

02/12/2016 | 09:28 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כל אוכל שאוכלים ממנו יותר מדי, יכול לאורך זמן להשמין. כשאוכלים ארוחה מאוזנת, ושובעים, אין "מקום" לקינוח. אם אוכלים בכל זאת, אוכלים מעבר לשובע. הכמות הנוספת הזו 'לא בהכרח גורמת לנו להשמין. הגוף יודע ל"נטרל" עודפים אם הם קורים לעיתים רחוקות. אם אוכלים מעבר לשובע, לאורך זמן 'גם ארוחות מאוזנות ( לא רק קינוח), כלומר יותר ממה שצריך' באופן קבוע, יכולה להיות עלייה במשקל. הויטמינים הם אב מזון ונמצאים בכל המאכלים, ובעיקר בפירות וירקות. יש להם הרבה תפקידים בגוף והם בעיקר עוזרים בתהליכים פיזיולוגיים, שבלי הויטמינים, אותם תהליכים לא יוכלו לקרות. אין לויטמינים קשר לשובע, או השמנה. (יש מצבים שמחסור בויטמין יכול לעכב ירידה במשקל, אבל זה נושא אחר). ונכון, אין אוכל משמין. יש מאכלים ,ארוחות ,עם הרכב אבות מזון (פחמימיות, חלבון, שומן, ויטמינים) שונים, אבל מה שיגרום לעלייה או ירידה במשקל - הכמות, ואיכות התזונה שלנו לאורך זמן. אין מאכלים משמינים, אין מאכלים אסורים. כשעושים הערכה תזונתית, לא בודקים ארוחה אחת, אלא איך איך אוכלים לאורך זמן.אני מקווה שעשיתי לך סדר.....

02/12/2016 | 14:57 | מאת: רוית

כן תודה רבה ממש על התשובה המפורטת ככ!!! שמתי לב שכתבת אבל שגם איכות המזון היא זו שקובעת עלייה או ירידה. האם הכוונה היא שנאמר ואני בוחרת לאכול (באופן היפוטתי) עד שובע שוקולד כל היום המשך כמה ימים ולהתעלם אם כן בא לי שוקולד כשאני רעבה או לא (שוקולד זה לשם המחשה,באותה מידה אני שואלת על פיצות קוראסונים וכו),זה מה שישמין כי אין בזה את כל אבות המזון? זו הכוונה? תודה רבה שוב!

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה