שוקולד לעומת פרוסה עם אוכל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

12/10/2016 | 19:34 | מאת: אביחי

אני מוצא את עצמי רעב הרבה פעמים ולא מרשה לעצמי לאכול דברים שאני רוצה למה? כי בראש שלי בכפית שוקולד יש 100 קלוריות לעומת פרוסנ עם גבינה שגם שם יש 100 קלוריות ,והפרוסה עם הגבינה משביעה יותר (או לפחות ככה אומרים),וכפית אחת עם שוקולד לא משביעה אלא אם אוכל איזה ארבע כפיות כאלו,ואז אוכל מלא קלוריות. האם אני צודק?

13/10/2016 | 08:50 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ופרוסה אחת עם גבינה? אוכל לא נמדד "לבד". תלוי מה אתה אוכל ביחד. במעבדה אפשר לדבר על שוקולד בנפרד ועל גבינה בנפרד, אבל במציאות התזונתית אנחנו מגוונים . החישובים הקלוריים לדעתי רק מבלבלים. כפי שציינת, אתה לא מרשה לעצמך לאכול שוקולד כי זה בראש שלך, ולא כי במציאות זו בהכרח בעיה. שוקולד הוא אוכל, גם גבינה זה אוכל, וגם לחם זה אוכל. אם אתה רעב, ברור שכפית שוקולד לא תשביע אותך, בדיוק כמו שכפית גבינה לא תשביע אותך.

13/10/2016 | 14:49 | מאת: אביחי

גבינה אלא לפרוסה עם גבינה לעומת כפית שוקולד. כפית שוקולד לא תשביע והפרוסה כן,וזה למה אי אפשר באמת לאכול מה שרוצים אלא צריך להתחשב בערך הקלורי של האוכל לא?

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה