שאלה קצת מוזרה אבל חייב לשאול

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

26/09/2016 | 22:43 | מאת: רני

קורה פעמים רבות שאני יוצא לבילוי עם חברים ויש מסביבי אוכל-לא תמיד אבל האם הגוף יכול להשמין אם נאמר ואני אוכל משהוא (לא משנה מה),למרות שלא הכי בא לי? כאילו זה נחמד,הייתי יכול להסתדר בלי,אבל אני סתם אוכל.... האם ככה בעצם השיטה של הנון דיאט עובדת? שאם מרגישים שהגוף לא רוצה ואוכלים בכל זאת (למרות שלא מגיעים לתחושה של מלאות יתר),זה עדיין יכול להשמין? תודה

27/09/2016 | 08:02 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אומרת בפשטות שאם תאכל לפי רעב ושובע, אתה תהיה במשקל רזה ותקין. אם אתה אוכל סתם, גם אם לא בא לך, לא תשמין מפעם אחת כזו. אבל אם תתמיד בכך , לאורך זמן ,ותאכל גם אם אתה לא רעב, אז אתה אוכל יותר ממה שהגוף שלך צריך. ואם אתה אוכל יותר ממה שהגוף שלך צריך, לאורך זמן ,אתה תעלה במשקל. אנחנו לא רובוטים. כולנו אוכלים לפעמים יותר ממה שאנחנו צריכים. השאלה היא כמה אתה אוכל כשאתה לא רעב, ובאיזה תדירות. התדירות וכמות האוכל, היא זו שתעשה את ההבדל בין שמירה על משקל רזה ותקין או השמנה לאורך זמן.

27/09/2016 | 12:12 | מאת: רני

הבנתי,אז שאלה נוספת שעלתה לי-נכון שיש דרגות לשובע ,אז בין הרגשה של מלאות יתר (כמו אחרי ארוחת חג נגיד),אפשר לאכול בדרך עוד קצת אוכל אחרי השובע כבר,שאלתי היא-האם מרגישים מלאות גם אחרי שאוכלים קצת מעבר לשובע ואם כן מרגישים זאת,האם כך הגוף יודע שזה מזון אקסטרה? כלומר ברגע שיש אות שיש מלאות מעבר לשובע קצת או הרבה לאורך זמן זה מה שהגוף יתרגם לשומן? -בהמשך לשאלה הראשונה-אם לא עולים מפעם אחת שאוכלים מעבר,האם אבל באותו היום סביר להניח שלא תיהיה ירידה אלא שמירה על המשקל?האם הגוף לא יכול לאזן זאת ולדרוש טיפה אוכל בארוחות הבאות? תודה רבה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה