הרזייה טבעית של הגוף וקבוצות אבות המזון

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

24/09/2016 | 12:19 | מאת: גיא

הי, תפריט של אנשים שרוצים להעלות במסה שריר לא כולל בתוכו פחמימות שומנים וכו,לרוב זה חלבון וירקות-האם גם אנשים "רגילים" כמוני,שפשוט רוצים לרזות ולא להעלות מסת שריר מטורפת יכולים להסיק מזה שצריך לשלוט על כמות השומנים והפחמימות הנכנסת לגוף ביום כי הגוף מתייחס שונה וכל קבוצת מזון? כמות מסויימת של פחמימות תעשה אותו הדבר בגוף כמו כמות מסויימת של חלבונים? (ראיתי סרטון באינטרנט שאומר שבפחמימות סביר להניח שהגוף ייקח למאגרים וישמין ובחלבונים לא...) האם זה נכון? תודה רבה

25/09/2016 | 10:10 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כדי להעלות מסת שריר, צריך את כל אבות המזון. אם אוכלים רק חלבונים בלי שומן ופחמימות, הגוף לא יבנה שריר, אלא ינצל את תאי השריר לאנרגיה, כי הוא קל לפירוק, והגוף לא מקבל משהו אחר. ואז במקום לפתח שריר, הוא יפרק את השרירים. פחמימות הן אנרגיה זמינה, שהגוף מפרק תוך שעתיים, והן "שומרות" על מסת החלבון . כך שצריך לאכול פחמימות. השומן, מתפרק יותר לאט, אבל בלעדיו לא רק שתישאר רעב, אבל בגלל שהשומן הוא רקמה הישרדותית, אתה "תשמור" שומן, ולא תפרק אותו. יעילות פירוק השומן תלויה בקבלת כל אבות המזון. אבות המזון עובדים ביחד. ברגע שאחד חסר, הגוף נכנס לתעוקה, ומתחיל לפצות על החסרים בכל מיני צורות שלא משרתות לא בניית שריר, ולא ירידה במשקל. עבודת הגוף היא מערכת מורכבת. אז לשאלתך, כדי לרדת במשקל צריך את כל אבות המזון.

02/10/2016 | 15:20 | מאת: גיא

יש יום שאני מרגיש שאכלתי טיפ המעבר בארוחה-האם יום זה ייחשב כים ללא הרזייה/השמנה,או או שהגוף יכול לאזן לבד את העודף בארוחה /ארוחות של טיפה מעבר לשובע לבד? תודה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה