איך יכול להיות שאם אוכלים

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

15/09/2016 | 16:33 | מאת: שרון

צלחת גדולה של ירקות כשרעבים זה לא באמת משביע לזמן רב-לא אמורים להיות שם סיבים שמתעכלים לאט יותר ומשביעים לאורך זמן רב יותר? למה זה שונה ,אם בכלל,שאומרים שכדאי לאכול לשובע אופטימלי גם אוכל ארגיל כמו לחם וכו ולצד זה ירקות שתורמים לשובע? מה ההבדל? תודה רבה

16/09/2016 | 10:53 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ירקות מורכבים בעיקר מנוזלים וסיבים. אין בהם שום אב מזון שיכול להשביע. הסיבים התזונתיים נותנים תחושה של ניפוח, לא של שובע. וכשאוכלים הרבה ירקות מרגישים את הנפיחות הזו, שהיא מלאות של כמות ,אבל לא שובע. נוטים לאכול יותר מדי ירקות. לנו, אין את האנזים שמפרק את הסיבים כמו שיש לחיות. לכן, אנחנו לא יכולים לקבל אנרגיה מירקות. ויטמינים ומינרלים אנחנו מקבלים. אבל אלה לא תורמים לשובע. אנשים שאוכלים יותר מדי ירקות, יכולים לסבול מגזים, נפיחות, יציאות לא סדירות ועוד. זה נכון שירקות זה מאד בריא, אבל יותר מדי ירקות, זה לא בריא. וזה בטח לא משביע.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה