פורום הרזיה ללא דיאטה

הפורום פתוח לאנשים שרוצים לשפר את איכות האכילה שלהם, מתמודדים עם עודף משקל, חושבים על דיאטה ואוכלים אחרת, רוצים לשקם את הגוף מדיאטות, מחפשים את הדרך לצאת ממעגל הדיאטות האין סופי, שואפים לרדת במשקל ולשמור על משקל תקין לאורך זמן
5145 הודעות
4696 תשובות מומחה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה

12/04/2024 | 11:53 | מאת: ג

שלום האם כשאני רוקדת במסיבת ריקודים במועדון זה נחשב לסוג של כושר? כמה קלוריות נשרפות נניח בשעת ריקוד כזו? איזה שרירים עובדים בריקודים במועדון? האם אני מחזקת אותם כשזה רק פעם בשבוע? אני רוקדת שעתיים ואף יותר. תודה

10/04/2024 | 01:02 | מאת: אלה

הי. מנסה לרדת במשקל. אכלתי לארוחת ערב 200 גרם דג בתנור + 3 כפות קוטג' + ירקות חיים + כרובית בתנור 300 גרם. האם הגזמתי עם הכרובית או שזו ארוחה מאוזנת?

היי אלה, הארוחה שציינת נשמעת מאוזנת טובה ומזינה. במידה ותחושת השובע שלך בסיום הארוחה נעימה ככל הנראה מדובר בכמויות שמתאימות עבורך. בברכה, רותם דר דיאטנית קלינית המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה - ד"ר רז

27/02/2024 | 14:51 | מאת: ג

שלום האם סוכר ופחמימות הופכים לשומן? האם חלבון הופך גם הוא לחלבון? בהנחה שאני אוכלת בשר/עוף בצורה מבושלת/אפויה הוא גם יהפוך לשומן? כדי להרזות בכרס עליי להגדיל חלבון ולהפחית בשומן/פחמימות וסוכרים? אני לא נוגעת במטוגנים, השומנים שאני צורכת הם של מעט אגוזים/שקדים. 7 שקדים בבוקר ובערב 3 חצאי אגוז. וגבינות רזות של 5%. האם חלבון צמחי כמו עדשים משמין באותה מידה כמו חלבון ביצים/גבינות/בשר? איך ניתן להוריד כרס בעיקר? תודה

שלום, כאשר הצריכה האנרגטית גבוהה מההוצאה האנרגטית - כלומר הגוף נמצא בעודף קלורי - הוא מפנה את האנרגיה העודפת לייצור מאגרי שומן. כלומר במידה וישנה צריכה קלורית עודפת של פחמימות וסוכרים - אכן הגוף יכול לתעל אותם למאגרי השומן שלו. אך ככלל, כל צריכה עודפת של מזון מעבר להוצאה האנרגטית היומית, לאורך זמן - עשויה להוביל לעלייה במשקל, גם אם היא ממקור של חלבונים. בתהליך של ירידה במשקל אין אפשרות להתמקד באיזור מסוים שממנו רוצים להוריד את המשקל העודף. בברכה, רותם דר דיאטנית קלינית המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה - ד"ר רז

22/11/2023 | 19:53 | מאת: אירה

טופלתי באוזמפיק כחצי שנה בשל השמנה וסכרת גבולית. רזיתי 8 ק'ג אך טיפול גרם לי לחרדות ומצב רוח רע. בהתייעצות עם רופא משפחה הפסקתי טיפול. והרגשתי יותר טוב מבחינה נפשית. אבל עליתי חזרה כל הקילוגרמים ++. כעבור 5 חודשים החלטתי לנסות שוב והתחלתי מ0.25 מ'ג. כבר מרגישה דיכדוך וחרדה. האם זאת תופעה ידועה אצל מטופלים באוזמפיק?

שלום אירה, יש להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי המשך נטילת התרופה.

31/08/2023 | 23:36 | מאת: סטודנטית מיואשת

היי! אני סטודנטית לראיית חשבון, אמורה לסיים השנה את הלימודים. במהלך שנות הלימודים הקפדתי להתאמן בצורה סדירה- שיעור פילאטיס מכשירים וריצה/ שחייה בכל שבוע. ושמרתי על המשקל שלי יציב +2קילו במצטבר. לאחרונה שמתי לב שהשמנתי, לא רציני ממש אבל כן מידה יותר ממה שהייתי. התחלתי להתאמן בצורה אינטנסיבית יותר- הוספתי 2-3 ריצות של שעה בכל שבוע. ואני לא רואה שינוי. אני ממשיכה לעלות במשקל. לא שיניתי הרגלי אכילה או משהו בסגנון. מה יכולה להיות הסיבה, ומה אני יכולה לעשות?

שלום, עלייה במשקל יכולה לנבוע מסיבות שונות, תזונה נכונה וספורט אכן אמורים לסייע בתהליך ירידה / שמירה על המשקל. במקרה כזה הייתי ממליץ לפנות לאיש מקצוע על מנת לאבחן באופן אישי את הסיבות למגמת העלייה שאת חווה.

10/08/2023 | 04:40 | מאת: השמנתי בשנת הלימודים הראשונה

התחלתי לימודים מאוד מאוד עמוסים, ושמתי לב עכשיו בסיום השנה שמאוד השמנתי לעומת תחילת השנה. לא נדלקתי ככה שאני לא יודעת בכמה, אבל יש לי הרבה סימני מתיחה בבטן ואני מניחה שעליתי לפחות 7 קילו.. אשמח לדעת איך אפשר לנסות להפטר מהסימנים ואיך מומלץ לרדת במשקל כשלומדים 5 פעמים בשבוע יופ מלא עד הערב ואין זמן לספורט

31/08/2023 | 23:25 | מאת: סטודנטית

איך אפשר לשמור לא להמשיך את העליה ולרדת?

האם סקסנדה גורמת לירידה בברזל 58.7?

שלום, ישנן סיבות רבות שיכולות לגרום לירידה ברמות הברזל, יש להיוועץ עם הרופא המטפל הנמצא איתך במעקב.

16/04/2023 | 08:48 | מאת: משה דודל

אני לאחר טיפול באוזמפיק 6 חודשים 29ג'. הרזייה נעצרה לאחר 16 ק"ג. BMI נוכחי 36. מחלות רקע אסטמה. האם ניתן לקבל 29ג' למונג'רו עבור השמנה?

שלום משה, נכון להיום מונג׳רו טרם משווקת בארץ.

17/04/2023 | 11:43 | מאת: משה דודל

תודה רבה, ומה לגבי wegovy?

שלום רב , מזריק סקסנדה 4 חודשים לאחרונה בוצעו ב. דם Lipase - 13 Amylase - 126 האם תקין ? האם דלקת לבלב ?

שלום. יש להיוועץ עם הרופא המטפל.

30/12/2022 | 20:39 | מאת: מירי

דר רז שלום, מזריקה סקסנדה חודשיים וחצי, מינון 0.6, ירידה כ8 קילו. בבדיקת דם שביצעתי במכבי נתקבלו התשובות ליפאזUL 66 עמילאז 50 UL Crp 0.7 (mg) leucocytes 75 (cell) erythrocytes 50 (cell) שאר הבדיקות תקינות. האם מראה מצב של דלקת בלבלב? האם היית ממליץ להפסיק עם ההזרקה? יש לציין שהמינון 0.6 עדיין משפיע עליי, אין לי תופעות לוואי מלבד תוצאות הבדיקת דם. כמובן שאפנה לרופא המשפחה ואודה לחוות דעתך. תודה

שלים מירי, אינני רואה קשר. דלקת בלבלב הינה מאוד נדירה (וכואבת..) בכל מקרה, כמובן שיש להיוועץ ברופא שהפנה אותך לבדיקות.

01/01/2023 | 10:46 | מאת: מירי

דר רז תודה על תשובתך. יש לי תור לרופא רק מחר בערב, רק רציתי להבין רמת ליפאז גבוהה (מחוץ לטווח של מכבי) ביחד עם רמות דלקת לא קשורה לדלקת בלבלב? אין קשר בין רמות גבוהות של ליפאז לדלקת בלבלב? למה התכוונת שאין קשר... תודה רבה להתייחסותך.

שלום ד"ר רז, אני לוקחת זריקות סקסנדה חודשיים ויורדת יפה במשקל אך לאחרונה שמעתי מכמה מקומות על נזקים שיכולים להיווצר בעקבות השימוש בזה.. כמו פגיעה בלבלב.. או שהגוף לא יידע לייצר אינסולין בעצמו. וכל מיני... האם באמת יש ממה לחשוש?

שלום אור, לסקסנדה לא אמורות להיות השפעות ארוכות טווח. יחד עם זאת יש לזכור שמדובר בטיפול תרופתי ולכן חשוב שיהיה מעקב רפואי ובכל חשש לפנות לרופא המטפל הנמצא איתך במעקב.

15/12/2022 | 19:42 | מאת: אביטל

שלום :) לאחרונה עקב דיכאון שבו היתי יושנת הרבה, לא הייתי אוכלת ובלי כוונה איכשהו ירדתי במשקל ותוך חודש ירדתי מ80 ל73. לצערי בשבוע האחרון אני מרגישה פתאום תאבון מוגבר שזה בדיוק ההפך ממה שהיה לי, אני מרגישה שכל דבר קטן שאני מכניסה לפה הגוף שלי מעלה במשקל. התאבון הזה טיפה עבר בעת כתיבת ההודעה הזו וגם היום הסתפקתי במים וסלט ועדין עליתי שוב מ73 ל75. אני מרגישה שאני לא מבינה איך הקילוגרמים נשרו ממני תוך חודש ועכשיו נתקעתי עם רעב ? אני במצב שאני מפחדת להכניס משו לפה ולעלות במשקל. בנוסף חבל לי על הקילוגרמים שהשלתי. מה עובר על הגוף שלי? תודה

שלום אביטל, גירעון קלורי משמעותי אכן יכול להוביל לירידה של 7 ק״ג בחודש. השינויים שאת חווה כעת במשקל ככל הנראה נובעים מחזרה לאכילה רגילה ואף אולי מפצה. לבירור מעמיק יותר ומעקב אחר המצב התזונתי ניתן לפנות לדיאטנית.

10/12/2022 | 21:19 | מאת: אלי

שלום אני לוקח פרדניזון בגלל התלקחות קוליטיס רציתי לדעת לגבי דיאטה נטולת פחמימות

שלום אלי, יש להיוועץ עם הרופא המטפל הנמצא איתך במעקב.

26/11/2022 | 22:26 | מאת: יוחאי

במחשבון הקלוריות באתר משרד הבריאות נרשם לי לפי המגדר הגיל והגובה לי נצרך אני לאכול ביום כ- 2500 בכדי לשמור על משקל תקין ורשמתי באתר שפעילותי יושבני ולא ספורט אפי' קל האם זה נכון זה נראה הרבה מדאי משקלי כעת 72 גובהי מעל 1.8 מטר ואני בן רוצה עוד לדעת כמה מותר פחמימה ביום ? כמה שומן מותר ביום ? כמה חלבונים? וכמה סוכר?

שלום יוחאי, על מנת לדעת באופן מדויק מהי ההוצאה האנרגטית שלך ישנם מכשירים מדויקים יותר שניתן להימדד בהם. לגבי הצרכים התזונתיים מבחינת פחמימה חלבון ושומן יש להיוועץ עם דיאטנית.

23/11/2022 | 21:36 | מאת: יפה

אני מגיל אפס הייתי רזה ממש וסיימתי את ההריון הראשון שלי עם עליה של 12 קילו שומן שנשארו וברוך ה' חזרתי לעצמי כשתניים אחרי הלידה ללא שום דיאטה או מאמץ כלשהו מצידי השאלה אם זה אומר שזה הטבע שלי וכך גם יקרה בלידה הבאה ועוד רציתי לשאול אם השמנתי בהריון הראשון מה הסיכוי שאשמין גם בשני והאם יותר אפ' אשמח לשמוע את חו''ד וגם להפנות אותי למחקרים בנושא או לציין אותם תודה רבה

שלום, עלייה במשקל במהלך היריון היא טבעית ורצויה כמובן. יחד עם זאת כל היריון לגופו ולא ניתן לנבא מראש את השינוי שיגיע במשקל. מומלץ לשמור על תזונה נכונה ובריאה לאם ולתינוק.

11/07/2022 | 22:27 | מאת: מ

שלום רב יש לי שאלה עם מישהו שהיה בעבר במשקל נמוך מאוד אבל עלה למשקל תקין אבל זה כתוצאה מאכילת שוקולדים וכו ושומנים בלתי רווים האם הוא צריך לרדת שוב במשקל ולעלות שוב עם שומנים בריאים ? או שאין קשר לזה ושומנים שנוצרים בגוף חיצוני של השמנה זה לא קשור לסוגי שומן האלה ? זאת אומרת משקל שהיה 50 קילו בעבר בתת משקל אבל בעקבות איכלת סוכרים שומנים רווים וכו . עלה ל 70 קילו 20 קילו זה שומנים רווים בלתי בריאים ? זה מסוכן ? או שלא מדובר בדבר הנ"ל ? בגובה 170

שלום, צריכה מוגברת של שומנים רוויים אכן אינה מומלצת לבריאות, עלייה במשקל נובעת מעודף קלורי לזמן ממושך.

15/06/2022 | 13:29 | מאת: ירידה במשקל ופחמימות

שלום השאלה שלי היא אם צורכים את כל סוגי המאכלים, כולל שומנים ופחמימות ריקות כמו קמח לבן ושוקולד באופן יומי אך מתמידים בצריכה קלורית של 1200 קלוריות ליום לאורך זמן ומשלבים ספורט בין 3-5 פעמים בשבוע האם עדיין ניתן לרדת במשקל?

שלום, ירידה במשקל נובעת מגירעון קלורי ללא תלות בסוגי המאכלים שנצרכים, כמובן שמומלץ לשלב בתזונה את כל אבות המזון.

אני בת 46 ילדתי את ביתי בגיל 40 ואני שוקלת היום בדיוק כמו אחרי שהיא נולדה. לא הצלחתי להוריד גרם. המבנה הגופני שלי מאוד בעייתי. האגן שלי ענק לעומת החלק העליון בגופי וזה גורם לי תסכול נורא. הכבד שלי הוא שומני והרופא ממליץ שארד כ - 15 ק"ג עמ"נ לרפא את הכבד אך שום דיאטה לא מצליחה לי. אני מיואשת מראש. קשה לי הטירחה בעשיית הדיאטה וההתעמלות וכו' כשהתוצאות כמעט לא מופיעות. (מניסיון כושל של הרבה שנים). כמו כן להצטרף לקבוצות תמיכה וכו' יקר לי. אני יודעת שהשאלה אולי קצת מסורבלת. אני מקווה שתביני ואולי תתני לי איזה טיפ, איזה חיזוק. מאוד אודה לך.

שלום רחל, תהליך ירידה במשקל אכן יכול להיות לא קל. סביבה תומכת ומעטפת של ליווי על ידי גורמים מקצועיים יכולים לסייע לך. בהצלחה

בעלי, בן 71.5, בריא, רזה מטבעו, אך עם כרס, החליט להמנע מאכילת לחם ובמקום זאת להרבות באכילת פירות.. האם הוא אכן מצמצם את כמות הקלוריות שהוא צורך? בב.ד אחרונות, רמת סוכר עלתה, גבולית(לא דורשת טיפול). תודה רבה מראש

שלום, הורדת רכיב מזון והחלפתו באחר לא בהכרח מעידה על צמצום קלורי, הכל עניין של כמויות.

18/03/2022 | 07:43 | מאת: אולה

שלום, אני בת 35 ולא נוטלת שום אמצעי מניעה מזה מספר שנים. 10 ימים לפני מחזור ורואה עליה במשקל (מרגישה נפיחות) האם הגיוני שמדי חודש 10 ימים לםני מחזור לערך ארגיש נפיחות ואראה עליה במשקל (קילו)? אני מודעת שיש עליה לפני אבל מדובר ב 10 ימים.

היי אולה, ייתכן שאת מרגישה נפיחות ורואה עלייה במשקל סביב מועד הביוץ שמתרחש כשבועיים לפני קבלת הווסת.

שלום, רציתי לדעת האם יש תרופות ו/או תוספי תזונה שעוזרים לירידה במשקל והאם זה מחייב פעילות גופנית אינטנסיבית? תודה

שלום מריה, ישנן מגוון תרופות המסייעות לירידה במשקל ואינן מחייבות פעילות גופנית אינטנסיבית, כמובן שיש להתייעץ עם הרופא המטפל להתאמת טיפול תרופתי עבורך.

24/09/2018 | 06:39 | מאת: tzachiq

אני בן 59 ושמן היציאות שלי מצויינות, רבות וסדירות מאד. ברם, למרות זאת אני שמן. האם יש משהו לעשות כדי שהיציאות גם יעזרו לי לרדת במשקל?

24/09/2018 | 06:42 | מאת: tzachiq

ואגב, מאד רוצה להוריד ומהר כ 15-25 ק"ג

28/09/2018 | 14:49 | מאת: לילי רוזן

על מנת לרדת במשקל יש לשנות התנהגות אכילה ובחירות תזונתיות

30/09/2018 | 05:27 | מאת: tzachiq

ברור שצריך לשנות הרגלים. ברם, שאלתי למה , מה צריך לעשות כדי לתפוס "טרמפ" על היציאות הנדירות שלי, ולעשות שגם מרכיבי השומן ירדו בהם?

22/09/2018 | 14:00 | מאת: עדן

היי אני עושה דיאטת דלת פחמימות מזה חודש (אוכלת בשר ביצים גבינות וירקות) בשבועיים וחצי הראשונים הייתה ירידה נכרת במשקל (כמעט 3 קג) ועכשיו כבר זמן מה שהמשקל תקוע , חשוב לציין שהתמדתי בדיאטה ואני מאוד פעילה גם בעבודה וגם עושה כושר 4 פעמים בשבוע. קראתי בכל מיני מקומות שלפעמים הגוף מתרגל וצריך לבלבל אותו ולבצע העמסת פחמימות של יום יומים להחזיר לגוף את המאגרים ואז לחזור לדיאטה. האם זה נכון זה משהו שהגיוני שיעזור? תודה

28/09/2018 | 14:43 | מאת: לילי רוזן

דיאטת נטולת פחמימות לא מתאימה לכל אחד. היא מומלצת מאד כאשר יש התוויה רפואית כמו סוכרת, כבד שומני, לפני ניתוחים, אפילפסיה וכו... היא מחיבת הדרכה ופיקוח צמוד של דיאטנית מכיוון שהיא חסרה ברכיבים תזונתיים ויכולה להזיק לאורך זמן. רצוי להתיעץ עם דיאטנית ולא לעשות זאת על דעת עצמך

20/09/2018 | 09:50 | מאת: מיטל

שלום .. מישהו פה שמע או השתמש בתוסף גרסיניה קמבוג'יה.? האם הוא בטיחותי? או שקיימים סיכונים בלקיחתו? תודה

20/09/2018 | 14:12 | מאת: שיווי משקל

לירידה במשקל והפרעות אכילה. כך שאין בפורום הזה עניין בתוספים.

13/09/2018 | 23:37 | מאת: אלון

היי אני בחור בן 35. חילוף החומרים שלי ביממה הוא 1700 קלוריות לאחר בדיקת נשיפה פרטית. אני מתחיל עכשיו דיאטת נטול פחמימה עד 50 גרם פחמימה ביום. האם בדיאטה כזאת כדי לרזות חובה להיות גם במאזן קלורי שלילי זאת אומרת לאכול פחות מ1700 קלוריות? או שמותר לי לאכול יותר קלוריות ולהיות במאזן חיובי ועדיין לרזות בגלל כמות הפחמימה הנמוכה? תודה רבה על התשובה

14/09/2018 | 09:51 | מאת: שיווי משקל

ציינת את התכנית , אבל לא את מטרתה. כי כדי לרדת במשקל לא חייבים לעשות דיאטה נטולת /דלת פחמימות ולכן, אני שואלת אם יש להורדת הפחמימות עוד סיבה.בכל מקרה, לפני שאתה נכנס לחישובים קלוריים כאלה או אחרים, אני מציעה שתבדוק קודם איך אתה מרגיש כשאתה מוריד פחמימות, ובאופן טבעי מגדיל חלבונים ושומן. אחרי חדשיים שלושה כאלה, תשאל את השאלה שוב. המטרה של הורדת כמות הפחמימות היא ליצור תהליך קטוגני, שאמור לעזור לך ל"שרוף" יותר שומן, ודרך זה לרדת במשקל. כמובן זה תופס כל עוד אתה מקפיד על כמויות פחמימות קטנה. זה לא מתאים לכל אחד, אז תתחיל מזה, ונראה לאן זה מוביל אותך.אני מקווה שאתה מקבל ליווי מקצועי לתהליך שאתה עושה.

16/09/2018 | 01:55 | מאת: אלון

היי תודה על התשובה. עדיין אבל לא ענית לי על השאלה האם אני צריך להיות במצב קלוריות שלילי? או שגם אם אני אהיה במצב חיובי אני ארזה בגלל כמות הפחמימה הנמוכה? זאת השאלה העיקרית? תודה

17/09/2018 | 10:17 | מאת: שיווי משקל

עקרונית כדי לרדת במשקל, צריך להיות במאזן קלורי שלילי. אבל זה מה שהורדת הפחמימות דואגים לו. כלומר, מעצם זה שהורדת פחמימות, אתה בסוג של הרעבה שגורמת לגוף לשרוף יותר שומן ושריר, ולכן אמורה להיות ירידה במשקל, גם בלי חשבון קלורי . לכן לא עניתי לך, קודם, תתחיל בהורדת הפחמימות כפי שתכננת ורק אם אחרי 3 חדשים לא תראה שינוי, יהיה טעם לדבר על מאזן קלורי. ושוב, אני מקווה שאתה עושה את הניסויים האלה בליווי אשת מקצוע.

05/09/2018 | 14:38 | מאת: אנונימי

שלום, אני עושה דיאטה ואני עומד בה כבר הרבה זמן יפה מאוד ובדיוק לפי התוכנית שלי לא אוכל הרבה בכלל, רץ 5 קילומטר כמעט כל יום, ולא נוגע בשום דבר משמין או מתוק. הבעיה היא שאני רעב רוב היום כי אני אוכל רק דברים לא משביעים כמו ירקות וזה מקשה על התפקוד שלי. רציתי לשאול אם מנה חמה זה משמין? ראיתי שיש בזה רק כ90 קלוריות ל100 גרם וזה נשמע לי מאוד מעט (פחות מביצים למשל שהם כן, למיטב הבנתי מומלצות בדיאטה).וזה נשמע לי מוזר. אשמח אם תוכלי לעשות לי סדר בעניין ולהגיד לי אם זה כדאי בדיאטה ואם זה משמין או שיש אוכל פשוט להכנה שכדאי יותר?

06/09/2018 | 11:35 | מאת: שיווי משקל

הבעייה היא שאתה רעב כל הזמן .... אתה מחפש מאכלים מופחתי קלוריות שנותנים לך נפח ולא שובע. ומהמקום הזה מאד קשה להתמיד ולהמשיך בדיאטה. אתה כנראה לא אוכל מספיק. גם כדי לרדת במשקל, צריך לשבוע. אני אשמח לעזור לך לעשות סדר, אבל בשביל זה צריך ייעוץ תזונתי. אתה מוזמן לפנות אלינו או לדיאטנית בקופ"ח. חבל שתשאר רעב.אין בזה כל יתרון לתהליך ירידה במשקל.

28/08/2018 | 22:55 | מאת: רינת

לפני שאני קונה את המוצר ( תוסף תזונה שמסייע לירידה במשקל) רציתי לדעת האם מישהי מכירה את המרכיבים או את החברה ( ספירולייט) Www.spirulite.co.il תודה

30/08/2018 | 10:32 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אני לא חושבת שתוסף כזה או אחר יכול לעזור. אין תרופות פלא לירידה במשקל.

06/08/2018 | 21:05 | מאת: שיר

היי, אני בת 16 וחצי ומתמיד אני רזה.. משהו כמו 48-53. גובה- 1.61. בערך חודשיים אני רואה שהמשקל שלי ירד לארבעים ושמונה ולאט לאט יורד אני עושה ספורט לפעמיים בבית לא משהו ממש אנטנסיבי ויוצאת להליכות פעם פעמיים בשבועיים אני הורדתי את הסוכר מהשתייה כבר מעל חודשיים ושיניתי את התזונה שלי קצת הייתי אוכלת בערך שלושה ארבעה שוקולדים ומתוקים ביום והורדתי את זה לאחד שניים וככה התחלתי לאכול כמה שפחות משמין אבל לא הרעבתי את עצמי או עשיתי דיאטה קיצונית.. חוץ מזה לא השתנה אצלי משהו מבחינה בריאותית עשיתי אולטרסאונד בטן בגלל כאבים שהיו ממזמן והוא יצא תקין אבל אני עדיין חוששת מהמשקל שיורד לפני כשלושה שבועות בדקתי והייתי 46 ועכשיו בדקתי ואני 45.8 אני די מפחדת שזה לא תקין.. אשמח לעזרה

07/08/2018 | 10:04 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

הי שיר, השאלה שלך במקום ובזמן. אני מציעה לךלפנות לדיאטנית של קופח או אלינו להתייעצות כדי לעצור את הירידה במשקל, ואם אפשר גם לעזור לך לעלות קצת חזרה. דברי עם ההורים, אל תישארי עם חשש כזה "בבטן". זה לא בעייה כל עוד יעזרו לך לאזן את התפריט שלך בהקדם. אני מקווה שתדברי עם ההורים עוד היום, ואם צריך , תראי להם את התשובה שלי.תעדכני אותי?

07/08/2018 | 11:34 | מאת: שיר

יש דרך לפנות אלייכם בדרך אישית? זאת אומרת להתייעץ באופן אנטרנטי על תפריט או שמירה על משקל? אני לא רוצה כרגע שאף אחד ידע מהחשש שלי כי אני יחשבו שאני מפתחת הפרעת אכילה ושאני מרעיבה את עצמי בכוונה כי זה לא נכון אבל אם מסתכלים מהצד זה יכול להראות ככה ואני לא רוצה שזה יהיה "הצל שלי" תודה מראש

07/08/2018 | 12:44 | מאת: שיר

היי, התחרטתי והחלטתי ללכת בעצתך אמרתי לאמא שלי מילים עדינות שאני רוצה תפריט בריא יותר שיאזן את המשקל שלי והחלטנו שאלך היום לרופא גם לבדיקות כלליות וגם לקבל תזונאית

08/08/2018 | 08:35 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

מצויין, שיהיה בהצלחה!

01/08/2018 | 23:51 | מאת: דני

השנתי בעקב נטילת תרופות פסיכיאטריות ואני כבר חודש מתאמן שלוש שעות ביום ארבע פעמים בשבוע ולא ירדתי במשקל ... יכול להיות שחילוף החומרים שלי השתנה ?? מה אני יכול לעשות למרות שלא אוכל סוכר וממתקים והרבה לחם ופחממיות

02/08/2018 | 11:45 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

יש תרופות פסיכיאריות שתופעת הלואי שלהם היא עלייה במשקל, אך לא כולן. האימון שאתה מתאר, מוגזם( אלא אם אתה ספורטאימקצועי שמתאמן לתחרות), והאכילה שלך לא תואמת לא אכילה מאוזנת, ולא את הספורט, כך שאתה מכניס את הגוף שלך למצוקה כפולה. כך לא תרד במשקל, וגם אם תרד לא תצליח לשמור על הישגים. להיפך, אתה בסיכון של עלייה במשקל. אני מציעה שתפנה לייעוץ תזונתי מסודר, משולב עם הטיפול שאתה מקבל כדי לטפל בבעיית המשקל בצורה מתאימה. אתה יכול לפנות אלינו או לדיאטנית בקופ"ח שמבינה בהשפעת תרופות פסיכיאטריות. האם המטפלים שלך יודעים שכך אתה מתמודד עם הקושי בעלייה במשקל? אם לא, אנא יידע אותם בהקדם.

26/07/2018 | 15:22 | מאת: קלרה

סובלת מאד כבר 4 שנים ממעי רגיז צרבות דיספפסיה פונקציונלית יש לי כאבים חזקים ברום הבטן כל הזמן גם אחריי אוכל גם בלי אוכל סובלת מאד רזה אין תרופה שעוזרת גם העור נפגע לי קבלתי חרדה ודכאון מהכאבים והסבל אולי יש תרופה שיכולה לעזור יש גם בעיה בושט לחץ מוגבר לושט העליונה ויש גם בקע סרעפתי קשה לי עם הכאבים כלום לא עוזר

27/07/2018 | 11:37 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אני שומעת את הייאוש בשאלה שלך ויכול להיות שכבר בדקת הכל אבל,האם ראיתי דיאטנית מומחית לבעיות הפיסיולוגיות שציינת? האם בדקת טיפול תרופתי גסטרואנטרולוגי ו/ או פסיכיאטרי? לפעמים תרופות פסיכיאטריות יכולות לעזור גם למצבים פיזיולוגיים. והשאלה הכי חשובה מכולן, האם יש רופא אחד, שמרכז את הטיפול ורואה את כל הבעיות שאת מציינת ? לפעמים כשרופא אחד מטפל בבעייה אחת, ורופא אחר בבעייה אחרת לא רואים את כל התמונה. וחשוב שיראו את כל התמונה.

25/07/2018 | 10:50 | מאת: אתי

שלום רב בעלי עובד בין 10-11 שעות בעבודות פיתוח ותשתית שזה בדרך כלל ברחובות בשטח פתוח . לאחרונה העלה מאוד במשקל כמו כן התגלה אצלו חיידק ההליקובטר . בכל בוקר אני מכינה לו 3 כריכים מלחם חיטה מלאה זה יכול להיות ביצים טונה או גבינות יש לציין שהוא צימחוני, בנוסף אני מכינה לו קופסא עם סלט ירקות עשיר ו-3 פירות הוא מרבה לשתות מים . עד שהוא נכנס הביתה זה בד"כ מאוחר בערך 20:00 הוא אוכל אוכל מבושל כמו אורז, פתיתים ומשהו טבעול כמו שניצל תירס וכאלה. כפי שציינתי בהתחלה עלה מאוד במשקל סובל מצרבות ונפיחות אשמח באם תעזרו לי לבנות לו תפריט אם אוריד את הכריכים יהיה רעב במהלך היום אשמח לקבל את עזרתכם תודה

26/07/2018 | 07:52 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כדי לבנות תפריט לבעלך, צריך לפגוש אותו. בניית תפריט היא עבודה מקצועית, המתייחסת לאדם שמקבל אותו . בבניית תפריט מסתכלים על מכלול הצרכים שלו, שבמקרה של בעלך זה הצרבות,שעות העבודה הארוכות בשטח, העדפות אישיות, הגורם לעודף משקל , להבטיח שלא יהיה רעב ועוד. אין אפשרות לכתוב תפריט ב"שלט רחוק". אני מציעה שתקבעי לו פגישה עם דיאטנית קלינית, אצלנו או בקופ"ח כדי לקבל מענה מקצועי , נכון ומקיף לבקשה שלך.

שלום רב, הנני גבר בן 32 עם עודף משקל קל BMI 27. הבעיה העיקרית שלי היא חזה נשי (גניקומסטיה). הייתי שמח לדעת אחת ולתמיד האם קיים קשר בין צריכת חלב ומוצריו לבין מראה של חזה נשי ומוגדל. נ.ב - קראתי תגובה של רופא מסוים שטען שדווקא צריכת חלב סויה עלול להוביל לכך.. תודה רבה.

24/07/2018 | 09:32 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

לא ידוע לי על קשר כזה. בחלב סויה כמו בכל מוצרי הסויה יש פיטואסטרוגנים (הורמון נשי צמחי), שחשבו בעבר, שיכולים להשפיע על המאזן ההורמונלי. השערה זו בוטלה למיטב ידיעתי.

15/07/2018 | 07:25 | מאת: דקלה

ביום חמישי בבוקר נשקלתי 57.00 . ביום שישי אכלתי כמויות עצומות של אוכל- פיצות, עוגות, גלידות, פנקייקים, כדורי שוקולד, שוקולדים. אכלתי מעל 10 אלף קלוריות. וביום שבת אכלתי 2 פיתות עם סביח וג חנון ועוד הרבה אוכל. ועכשיו אני עולה על המשקל אחרי יומיים שזללתי ואני שוקלת עכשיו 61.8 קילו. זה אומר בדיוק 5 קילו עליתי מיום חמישי בבוקר. עכשיו הבטן שלי גם תפחה מאוד על הבוקר. וביום שישי ושבת אחרי כל האוכל הבטן שלי נהיה לי כרס ענקית. האם זה בלתי הפיך עלייה של 5 קילו מזלילה של יומיים שבמהלך היומיים אכלתי לפחות 20 אלף קלוריות. האם נגרם לי השמנה בלתי הפיכה עכשיו? איך אני אוריד עכשיו את ה-5 קילו שהעליתי ביום שישי שבת?

15/07/2018 | 10:20 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

את מתארת התקפי אכילה, בולמוסים. גם אם הם קורים רק בשישי שבת, השאלה היא לא איך "להוריד את המשקל" אלא איך לטפל בהתקפי האכילה. טיפול בהתקפי אכילה מלמד אותך לזהות ולהתגבר על דחפים של בולמוסים, לשלוט בכמויות האוכל, לבנות הרגלי אכילה שמונעים את הישנות הבולמוסים, ועם הזמן להוריד את עצמת הדחף, כמות האוכל בבולמוס, עד שאין יותר התקפי אכילה. כך שאם את באמת רוצה פתרון, אנא פני לטיפול מתאים. את מוזמנת להגיע אלינו לפגישת הכרות ללא תשלום או התחייבות [email protected]

15/07/2018 | 07:24 | מאת: דקלה

ביום חמישי בבוקר נשקלתי 57.00 . ביום שישי אכלתי כמויות עצומות של אוכל- פיצות, עוגות, גלידות, פנקייקים, כדורי שוקולד, שוקולדים. אכלתי מעל 10 אלף קלוריות. וביום שבת אכלתי 2 פיתות עם סביח וג'חנון ועוד הרבה אוכל. ועכשיו אני עולה על המשקל אחרי יומיים שזללתי ואני שוקלת עכשיו 61.8 קילו. זה אומר בדיוק 5 קילו עליתי מיום חמישי בבוקר. עכשיו הבטן שלי גם תפחה מאוד על הבוקר. וביום שישי ושבת אחרי כל האוכל הבטן שלי נהיה לי כרס ענקית. האם זה בלתי הפיך עלייה של 5 קילו מזלילה של יומיים שבמהלך היומיים אכלתי לפחות 20 אלף קלוריות. האם נגרם לי השמנה בלתי הפיכה עכשיו? איך אני אוריד עכשיו את ה-5 קילו שהעליתי ביום שישי שבת?

15/07/2018 | 10:15 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

השאלה היא לא איך "תורידי את המשקל" אלה איך תטפלי בבולמוסים. נשמע שאת מתמודדת עם אכילה התקפית, שבה צריך לטפל. גם אם רק בשישי שבת יש בולמוסים, והתקפי אכילה כמו שאת מתארת, זו סיבה מספיק טובה לפנות לטיפול. את מוזמנת לפנות לפגישת הכרות ללא התחייבות או תשלום [email protected]

30/06/2018 | 23:06 | מאת: אור

יש לי פחד להעלות במשקל . מצאתי לאחרונה את שיטת הנון דיאט ,אבל למה זה לא בסדר לפחד לעלות במשקל עדיין? זה פחד הגיוני לא?להעלות במשקל ולהיות שמנה יותר זה סבל אז זה פחד הגיוני לא? תודה

01/07/2018 | 08:17 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

פחד לעלות במשקל עובר לאורך זמן. כשאת עושה נון דיאט, את לומדת לאכול, ומגלה שאת לא עולה במשקל כשאת אוכלת ולא עושה דיאטה. וכך, את מתחילה יותר ויותר לסמוך על הגוף שלך. אי אפשר "להעביר" פחד מעלייה במשקל רק בדיבורים. החוויה האישית שהמשקל יציב כשאוכלים מלמד שהגוף לא עולה במשקל סתם ככה. וככל שתהיי יותר יציבה במשקל הקיים תוך שינוי הרגלי האכילה, תלמדי להפסיק לפחד. ורק אז, אחרי שתלמדי לאכול במשקל שאת נמצאת בו, תלמדי להכיר את הרעב והשובע שלך, ותאכלי בהתאם לצרכים של אותה ארוחה, תוכלי להפסיק לפחד,ובהמשך אם יש צורך בכך, גם לרדת במשקל. את מוזמנת להגיע לפגישת הכרות ללא תשלום או התחייבות לקבל הסבר מקיף. [email protected]

26/06/2018 | 16:54 | מאת: נועה

הגוף שלנו עובד. והוא עובד בסביבה מימית. כך שמה שאת רואה על המשקל, זה לא עלייה או ירידה. את רואה את האיזונים הפיזיולוגיים שהגוף עושה. משקל הגוף שלנו נע בטווח 2 ק"ג לפחות כל הזמן, ולכן כשאת נשקלת כלכך הרבה, את רואה את השינויים הפיזיולוגיים. נשמע שאת מאד עסוקה בלהישקל וחבל. כי התרגום שאת עושה למספרים שאת רואה פשוט לא נכון. אני אוכל להסביר לך את זה, אבל נראה לי שצריך לטפל בפחד שלך לעלות במשקל לפני שתסכימי לקבל את מה שהסברתי עכשיו. מה דעתך? בתגובה אבל המשקל בבוקר עולה מה זה אומר?

28/06/2018 | 10:26 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

שוב, משקל נע בטווח של 2 ק"ג ביום. כך שבבוקר את יכולה לראות שהוא עולה בלי קשר למה שאכלת, באותה מידה שאת יכולה לראות ירידה ללא קשר למה שאכלת. כך שעלייה במשקל לא נמדדת יומית, אלא לאורך זמן. אם תשקלי אחת לשבוע ולא כל יום, ובמשך חודש ( 4 שקילות) תראי שאת עולה ויורדת בטווח של 2 ק"ג, זה אומר שהמשקל שלך יציב. אם את לא רגועה לגבי התשובה שלי, אני מציעה לך לבוא לייעוץ. כי כנראה הפחד מעלייה במשקל גדול, ואז כדאי לבדוק אכילה ולעשות תהליך תזונתי כדי ללמד אותך להפסיק לפחד. [email protected]

26/06/2018 | 16:14 | מאת: נועה

יש לי משקל דיגיטלי בבית והוא תקין. אני עולה עליו מידי יום ושמתי לב שבלילה יש קילו שנעלם.אבל כשאני אוכלת אני אוכלת יותר מקילו וזה תלוי רק בכמות האוכל המספר פשוט עולה. איך אני חוזרת למצב של אכילה נורמלית לא מחושבת בלי להשמין? ומה קרה?

26/06/2018 | 16:51 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

הגוף שלנו עובד. והוא עובד בסביבה מימית. כך שמה שאת רואה על המשקל, זה לא עלייה או ירידה. את רואה את האיזונים הפיזיולוגיים שהגוף עושה. משקל הגוף שלנו נע בטווח 2 ק"ג לפחות כל הזמן, ולכן כשאת נשקלת כלכך הרבה, את רואה את השינויים הפיזיולוגיים. נשמע שאת מאד עסוקה בלהישקל וחבל. כי התרגום שאת עושה למספרים שאת רואה פשוט לא נכון. אני אוכל להסביר לך את זה, אבל נראה לי שצריך לטפל בפחד שלך לעלות במשקל לפני שתסכימי לקבל את מה שהסברתי עכשיו. מה דעתך?

שלום רב, שנים שאני מתמודדת עם דיאטת ומשקל,ואני משייכת את איך שאני נראית גם ליכולות שלי:כי עובדה היא שיש פעמים שאני מסוגלת להגיד לעצמי לא לאוכל ומרזה ,אז כשאני משמינה אני מאשימה את עצמי שאני חסרת יכולת וכוח רצון כי אני לא מסוגלת להגיד לא לעצמי כמו פעם. האם זה נכון? תודה

26/06/2018 | 16:47 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

את נמצאת במעגל קסמים, ובמעגל חשיבה והלקאה עצמית שלא לצורך.הגיע הזמן לשיקום מדיאטות. כדי לרזות לא צריך להימנע ממאכלים. כדי לרזות, צריך לשנות את הגישה לאכילה. אפשר לרזות כשאוכלים הכל. עובדה, שהלקוחות שלנו מרזים כשהם אוכלים את מה שהם אוהבים. כל עוד את שמה את עצמך בדיאטה מגבילה, את מעמידה את עצמך בפני כישלון וחבל. למה זה קורה? בדיוק בגלל שאת לא מרשה לעצמך לאכול, מרזה, אבל לא לומדת בדרך איך לאכול כדי לשמר ירידה. כי דיאטה לא עובדת לאורך זמן. זה לא עניין של כח רצון. כדי ללמוד לאכול ולהגיע לתוצאות שאת רוצה, כדאי לעשות תהליך שיקום מדיאטות. צריך להסתכל על מה, איך ואיזה מאכלים את אוהבת. ללמוד לאכול ולעצור בשובע ולא להתעסק באוכל מותר או אסור, כי זה לא קיים. אני מציעה לך לבדוק את הדרך שלנו, ולהגיע לפגישת הכרות ללא תשלום או התחייבות. [email protected]

25/06/2018 | 02:41 | מאת: הילה נאור

שלום, אני בת 65, גובהי 168 ס״מ . ובחודשים האחרונים, ללא שינוי בתזונה או בפעילות הגופנית, לפתע עליתי ב-5 ק״ג . כל נסיונותיי (אפילו דיקור, וחלי ממן) לא עוזרים. איך אוריד במשקל ?

25/06/2018 | 12:06 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אין תשובה אחת לשאלה שלך, אבל הייתי מציעה לך לעשות בדיקות דם, כדי לשלול חוסר איזון בלוטת התריס או בעייה באיזון הורמונולי. אם הכל תקין, אני מציעה לך להגיע אלינו להתייעצות, שכן דיקור ודיאטה לא עובדים. אנחנו נסתכל על מה שאת אוכלת, ונבדוק איך קרה שעלית ללא סיבה, ונתקדם משם. [email protected]

17/06/2018 | 08:44 | מאת: ישראל

ראיתי פירסומים על חשיבות חוקן וניקוי הקיבה והכבד וכמובן טיפולים בתשלום. מה הדיעה המקצועית על כך?

17/06/2018 | 15:26 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

חוקן זו פעולה פולשנית שיכולה לגרום לנזקים. הקיבה והכבד מנקים את עצמם לבד ללא צורך בעזרה. תזונה הולמת תאפשר למערכות הפיזיולוגיות לתפקד כהלכה

10/06/2018 | 01:10 | מאת: היליא

שלום רב, האם חוסר אהבת מראה שמן בא יד ביד עם העובדה שאני הולכת ומשמינה? כלומר האם אפשרי בכללי ללמוד לאהוב את איך שאני נראית למרות שאני הולכת ומשמינה? אחרת אני שואלת את עצמי ,אז למה להיפטר בבעיית ההשמנה וללמוד למצוא דרכים לא להשמין.. תודה רבה

10/06/2018 | 16:25 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

האם במצב כזה, לא כדאי לעצור את העלייה במשקל? לאהוב את המראה שלך, זו עבודה סובייקטיבית שבאה יחד עם תחושה של בטחון עצמי במצב הקיים. למה ההשמנה מפריעה לך? אם היא לא מפריעה לך ביום יום או בתפקוד, ואינך מונעת מעצמך דבר בגלל ההשמנה, אז לשמור על הקיים זו בהחלט אפשרות טובה. אבל את מתארת מצב אחר. שאם את כבר בעודף משקל, האם זה משנה אם את עולה? האם זה משנה לך שאת עולה? זה לא שחור לבן. או בעודף משקל או רזה. אני חושבת שמאד נכון יהיה למצוא דרך לעצור את העלייה במשקל בשלב ראשון, ואז לחשוב. כי מה שחשוב זה איכות החיים שלך במקום שאת נמצאת עכשיו. ויש הרבה אפשרויות לעצור עלייה במשקל, עם חופש באכילה. ובזה אני יכולה לעזור לך. אם תרצי, את מוזמנת ליצור קשר לפגישת הכרות ללא התחייבות או תשלום לדבר על האפשרויות העומדות בפנייך. [email protected]

אני מבינה שאת אומרת שאהבה עצמית זה סובייקטבי,אבל א-שמעתי שהרבה אומרים שעד שלא לומדים או מתחילים לאהוב את איך שנראים אי אפשר להתחיל להתרפא מאכילה לא נכונה. וב-אם לאהוב את עצמי זה סובייקטיבי ,כלומר אפשר ללמד לאהוב את עצמי גם כשאני שמנה ממש, עם בעיית האכילה,אז למה לי להיפטר מבעיית האכילה וההשמנה,אם לא בגלל שזה הגיוני לא לאהוב את איך שנראים כשמשמינים? תודה!

11/06/2018 | 12:13 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

יש הבדל בין לאהוב את עצמך כמו שאת, לבין להשלים עם המקום שאת נמצאת בו. כדי לפתור בעיית אכילה והשמנה, צריך קודם לקבל שזה המקום שאת נמצאת בו. הטיפול התזונתי מתמקד בבניית מערכת יחסים חדשה עם אוכל, והרגלי תזונה, שמבוססים , על מצב הקיים. לא העתידי. כלומר, ללמוד לאכול לפי רעב ושובע, לבדוק מה הבעייה באכילה, תוך כדי שמירת המשקל הקיים. למה? כי אם עושים עבודה לירידה במשקל, אין התמודדות עם הבעייה שהביאה אותך עד כאן. ואז, במקום לעסוק בשינויים מהותיים בהרגלי האכילה, עוסקים בירידה במשקל. ועיסוק בירידה במשקל לא מלמד אותך שום דבר על מה שקורה עכשיו ואיך לשמר את ההישגים. כי בתהליך ,הירידה במשקל היא תוצאת לוואי, שלא ברור מראש מתי היא תהיה, ולא מטרה. כך, שלקבל את המצב הקיים, ולעבוד ממנו הוא התחלת התהליך. שוב, זה לא אומר לאהוב את עצמך, אלא לעבוד מהמקום שאת נמצאת בו היום, בהווה.

תודה רבה על מה שכתבת לי, זה גרם לי לחשוב טיפה אחרת על המצב שלי. מה שממש לא מובן לי עדיין ואשמח לקצת הכוונה כי זה לופ מחשבתי שלא נגמר :אם אומרים שהשומן לא אמור להשפיע על מצב החיים וצריך ללמוד לאהוב את עצמי איתו ולעשות דברים שאוהבים, אז למה מלכתחילה לבוא ולטפל בבעיה שמשמינים אם אמורים להמשיך לחיות את החיים גם עם ההשמנה ?כל מקום שאני רואה ושומעת,מלמדים כל הזמן ללמוד לקבל את עצמי ,ולהפריד בין שומן לדברים שאוהבים לעשות בחיים,אז אם זה לא שהשומן שיתקע את החיים והוא מהווה בעיה אז למה מלתחילה תיווצר בעיה עם ההשמנה?כלומר, מה המניע ללכת לעזרה או טיפול אם לא השומן או עצם העבודה שמשמינים וזה הורס את החיים במידה כזו או אחרת כי לא נוח לקנות בגדים או לעשות דברים שאוהבים? אז ההפרדה שמנסים לעשות בין ההשמנה ובעיות האוכל יחד עם זה שצריך ללמוד עדיין לא לעצור את החיים במידה כזו או אחרת בגלל זה היא לא שגוייה ולא הגיונית מלכתחילה?

17/06/2018 | 10:28 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

האם את מצליחה להפריד בין ההשמנה למה שקורה לך בחיים? לא משנה מה אומרים, מה קורה לך? הטיפול מתעסק אך ורק בך. ולא במה שכולם אומרים. אין נכון או לא נכון, צריך למצוא את מה שמתאים לך. ולכן את בלופ מחשבתי. כי כרגע את עסוקה ב"מה שצריך" לפי אחרים ולא במה שאת צריכה בשבילך. טיפול יעזור לך למצוא את מה שאת צריכה, איך מתאים לך לאכול, האם את יכולה להפריד בין השמנה לחיים ועוד. ומהמקום שאת נמצאת בו, הטיפול עובד. אם ההשמנה לא מפריעה לך, אז באמת אין צורך בטיפול. אבל לפי השאלות שלך, את מאד עסוקה בכך ומחפשת פתרון למעגל המחשבתי הבלתי פוסק והטורדני בנושא. לכן, טיפול יכול לעזור לך קודם כל "לצמצם" את המחשבות ומכאן להמשיך הלאה.

אתייעץ ואשאל דבר אחרון אם זה בסדר: אני מנסה להגיע לתשובה האם עצם העובדה שאני מלקה את עצמי על העובדה שאני משמינה ולא אוהבת את מה שאני רואה במראה,זה מקום התחלתי שאני לא צריכה לשנותו כדי לשפר את המצב ?זאת אומרת האם זה נכון או לא:שכדי להתחיל טיפול לשינוי אני צריכה קודם לקבל עצמי כמו שאני עכשיו ומכאן אפשר להתחיל להתקדם לטיפול או בטיפול? (שזה מה שמבלבל אותי,כי הרי אם "טוב לי" אז למה שאתחיל טיפול מלכתחילה....שזה מה ששמעתי שהמון יועצים וסוגי טיפול אומרים שצריך לעשות ) תודה

21/06/2018 | 10:00 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

טיפול יעזור לך לצמצם ו/או להוריד הלקאה עצמית. למה? כי אם תעבדי איתי למשל, בשלב ראשון אלמד אותך לאכול מבלי לעלות במשקל.את לא מכירה את האפשרות הזו. כי מבחינתך או שאת משמינה בגלל בעיית או אכילה או שאת יורדת כי את בדיאטה. אבל לשמור על משקל וללמוד לאכול הכל? את זה אוכל ללמד אותך. כמובן שמדובר בתהליך בו אלמד את דרך החשיבה שלך ומה הגורמים להלקאה עצמית בעקבות התזונה שלך. טיפול מתעסק בדיוק בשאלה שאת שואלת, וזו נקודת התחלה מצויינת. גם אם את לא מקבלת את המצב הקיים, טיפול יכול לעזור לך עם המחשבות והאמונות לגבי אוכל והשמנה ועוד. אם היית שלמה עם עצמך, היית צריכה טיפול? [email protected]

30/05/2018 | 12:17 | מאת: רונן

היי. זה זמן מה שאני לא מרגיש תחושת רעב ואוכל רק על פי זמנים ( מציין שכאשר מתחיל לאכול אז נפתח התאבון ואוכל רגיל) אבל אם לא יושב לאכול אז אין לי תחושת רעב שממש חסרה לי. ברקע אני קצת חרדתי וחושב האם זה קשור לזה. אני סובל מחרדות שקשורות למצבים בריאותיים וזה ממש מעסיק אותי (סוג של דאגה תמידית) האם יש קשר בין החוסר תחושת רעב לזה ?

31/05/2018 | 14:43 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

זו שאלה "טריקית" . אם אתה לא מרגיש רעב ושובע, אז טוב שאתה אוכל לפי זמנים. ועובדה, כשאשר אתה מתיישב לאכול אתה רעב. אני אומרת שזו שאלה "טריקית" לאור החרדות שקשורות למצבים בריאותיים. כך שההתעסקות ברעב ושובע קשורה אולי יותר ,לחרדות מאשר למציאות האכילה, שיכולה להיות טובה מאד. ולכן, כדי לא להקשות או לבלבל אותך, אני מציעה שתפנה לדיאטנית כדי לקבל אישור שאתה אוכל טוב. אם אתה רוצה לעבוד על רעב ושובע, ניתן לעשות זאת אצלינו, כאשר נבדוק שהתעסקות בכך לא מגבירה את החרדה. אתה מוזמן לבדוק את שתי האפשרויות אצלינו [email protected]

שלום רב, אשמח לדעת האם יש דבר כזה באמת להיות מכורים לאוכל ? אם זה נכון או לא ולמה? תודה

25/05/2018 | 10:10 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

איך אפשר להיות מכור לאוכל כשאוכל הוא הבסיס לחיים ולתפקוד שלנו? כשמדברים על מכורים לאוכל מתכוונים לאנשים שלא שולטים בכמות הסוכר שהם אוכלים או בכמות האוכל שהם אוכלים. מדובר על התנהגות שמאד דומה להתמכרויות אחרות. כלומר, שצריך הרבה אוכל בשביל להרגיע איזה שהוא צורך רגשי כזה או אחר ומכאן באה ההשוואה. ברוב המקרים, מהנסיון שלי בקליניקה, אנשים מגדירים את עצמם כמכורים לסוכר או לאוכל כאשר: הם לא אוכלים מאוזן, כלומר חסר להם אב מזון משמעותי בתזונה,מה שגורם להם להרגיש צורך ב"לחפש" אוכל כל הזמן. אנשים שמתמודדים עם רגש מסויים, נניח כעס או תסכול, דרך אכילה של כמות גדולה של אוכל. בטיפול בהתמכרויות מוציאים את החומר הממכר מהחיים ולומדים לא להיכנע לדחף להשתמש בסם. אבל אוכל אי אפשר להוציא מהחיים. במצבי קיצון, כשמתרגלים לאכול כמויות גדולות של פחמימות/סוכר, המח משחרר חומר מרגיע, ומכאן ההשוואה להתמכרות. אבל לדעתי, אין שום דבר ממכר באוכל. בהתנהגות אכילה , בהחלט יש קווים מאד דומים להתמכרות, ושינוי הרגלי אכילה במצב כזה, גם מדמה בתחושות ובקושי לשינוי - גמילה.

23/05/2018 | 04:06 | מאת: חלי

שלום רב, לאחרונה חוויתי משבר גדול בחיי וכתוצאה מזה פיתחתי התקפי אכילה נוראיים והשמנתי המון. קראתי והבנתי שעל פי שיטת הנון דיאט בעצם מוצר לאכול הכל. אז אם מותר יהיה לי לאכול הכל ואני אלמד איך לעשות זאת גם התקפי האכילה הרגשיים ייפסקו? תודה מראש

23/05/2018 | 08:36 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

עקרונית, כן. התקפי האכילה שבאים ממקום רגשי, ניתנים לפתרון. מדובר בתהליך מקביל. גם ללמוד לאכול כשאת רעבה ולעצור כשאת שבעה ובמקביל למצוא את הגורמים לדחפים לאכילה, וללמוד להתמודד איתם אחרת. התקפי אכילה הם סוג של פתרון להתמודדות שלך. אבל הם לא באמת פותרים את הבעייה שמובילה להתקפים. היות ומדובר במשהו חדש עבורך, ככל שתקדימי לטפל בהתקפים, יהיה לך יותר קל לשחרר אותם. את מוזמנת לתאם פגישת הכרות ללא תשלום או התחייבות כדי לבדוק את האפשרויות לטיפול. [email protected]

אני הייתי בכמה טיפולים להתקפי אכילה ואף אחד מהם לא עזר ופתר את הבעיה לחלוטין . כי תמיד אמרו לי לעשות דברים אחרים במקום לאכול כמו לצאת לטייל כמו לדבר עם אנשים בטלפון וכו,ותמיד בסוף האוכל ניצח. ואפילו כשניסיתי להישאר עם ההתקף עצמו בלי לאכול,תמיד באותו הרגע האוכל קרץ לי יותר וההנאה הרגעית ממנו קרצה לי יותר. לא מובן לי למה אם אני יודעת שזה משמין אבל כך זה ממשיך. האם יש דרך טיפול אחרת? תודה!

28/05/2018 | 13:23 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

הסחות דעת הן חלק מהאפשרויות לדחות או למנוע התקף. אבל הן לא פותרות את השורש של הבעייה. כמה שאלות: כמה זמן ארוך הטיפול? האם היום אחרי הטיפול את במקום יותר טוב מהמקום שהתחלת בו- כלומר פחות התקפים, ואם יש התקף אכילה הוא יותר קטן, תדירות יותר קטנה ועוד.... מי טיפל בך, דיאטנית? פסיכולוגית? שניהם במקביל? התשובות שלך חשובות כדי להמשיך את השיחה הזו.

היה טיפול של דיאטנית ופסיכולוגית לתקופה של חודשיים ושום דבר לא השתפר. באותו הרגע ,ברגע האמת אני מתפוצצת על אוכל ויהיא מה כי הראש שלי נעול על האוכל ולא על מה גורם לאכילה.כאילו כל פעם אני אומרת לעצמי זאת פעם אחרונה שאני אוכלת ככה בהתקף וכל פעם שאני מבטיחה לעצמי שזאת פעם אחרונה זה קורה שוב ושוב למרות שיש פעמים שאני מצליחה להפסיק. אז איך אני גורמת לעצמי לא לאכול בכל זאת? תודה שוב

29/05/2018 | 08:33 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

טיפול בהתקפי אכילה לוקח זמן. טיפול של חדשיים זה מעט מדי זמן כדי להעריך אם הטיפול עוזר או לא. הציפייה כשמתחילים טיפול הוא שיהיה שיפור מיידי או תוך זמן מסויים. התהליך הטיפולי כדי להטמיע התנהגויות חדשות לוקח לפחות שנה. בשלב הראשון של הטיפול, באמת יכול להיות שלא משתנה שום דבר. השלב הראשון הוא הלמידה. לומדים את הבעייה ומסתכלים עליה מבחוץ. בשלב השני מתחילים לעשות שינויי התנהגות ואכילה, שמובילים לשינוי הדפוס של ההתקפים. זו לא החלטה, אלא תהליך. ובשלב השלישי, תדירות ההתקפים וגדלם משתנה, עד שהם מפסיקים. כשמטפלים בהתקפי אכילה, לא יורדים במשקל. אולי זה מה שגרם לך להפסיק את הטיפול?אני מציעה לך לחזור לטיפול של דיאטנית ופסיכולוגית שמתמחות בתחום, ולתת לעצמך את הזמן להחלים. המקום ה"בטוח" שלך כרגע הוא ההתקפים, ועוד לא למדת לוותר עליהם. לוותר על התקפי אכילה היא חוויה שיכולה לדמות אבל. עד כדי כך, קשה לוותר עליהם. אבל, כדי להצליח את צריכה לתת לזה זמן. ולדעתי, לא נתת לטיפול מספיק זמן. את מוזמנת גם להגיע לפגישת הכרות ללא תשלום או התחייבות כדי לדבר על האפשרויות. [email protected]

אשמח להבין את הפסיכולוגיה מאחורי דיאטה ולמה זה לא מצליח לי: אם יש פעמים שאני מסרבת לאוכל טעים שבא לי ,למה אז פתאום אני נשברת ?זה תמיד גורם לי להאמין שאין לי מספיק כוח רצון להמשיך ולסרב. אם יכולתי להגיד כמה פעמים לא ולהרזות,אז מה גורם לי לשבור את הכל פתאום למרות שעדיין אני רוצה לרזות? זה לא מובן ומשגע אותי!!!!! (ויותר מזה שאני לא רעבה ואוכלת כי אני רעבה פשוט כשבא לי סתם ככה לאכול.

21/05/2018 | 09:29 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

דיאטה מכתיבה לך מה לאכול, כמה ומתי. זה לא בחירה שלך.זה תכתיב חיצוני שלא יכול בשום צורה לענות על הצרכים היומיומיים שלך, על החשקים שלך. זה לא מתחשב ברעב ובשובע שלך. וזה מאד מונטוני וחוזר על עצמו, מעט מאד גיוון. במצב כזה, אפשר להחזיק כמה שבועות אולי, אבל לא לאורך זמן. אוכל צריך להתאים לך, ולאורח החיים שלך, לא להיפך. אז השבירה מדיאטה היא טבעית. מה גם ,שכאשר את עושה דיאטה הציפייה לתוצאות כאלה או אחרות לא תמיד מתאימה לפיזיולוגיה, ולכן הופכת את הציפייה ללא מציאותית. אז אחרי השמחה הראשונית שאת מרגישה בשליטה, מגיע השלב שאת מבינה שזה לא מתאים לך, שזה לא מספק את הצרכים שלך, לא עונה על החשקים שלך, והכי חשוב - לא מלמד אותך לאכול לפי הצרכים שלך. וזה גורם לשבירה. בגישת שיווי משקל, לוקחים את כל הדברים האלה בחשבון. כי דיאטה מובילה יותר לתחושות כשלון מאשר הצלחה, תחושות דימוי עצמי נמוכות ועוד. אם תלמדי לאכול לפי רעב ושובע, לא תהיי מוגבלת כלכך. אבל הקושי, יהיה ללמוד מתי לעצור. בגישה שלנו את לא בדיאטה או לא בדיאטה. את לומדת לאכול.וההרזייה היא תוצאת לוואי של התהליך.

בעצם את אומרת שזה טבעי להישבר ולהיאבק עם המשקל ולא להצליח להרזות בשיטה של דיאטה? זאת אומרת שהעובדה שאני מרגישה כישלון עצמי בפני עצמי כי אני רוצה להרזות ולא מצליחה,והעובדה שזה מכניס אותי ללופ שאני לא יוצלחית ולי אין מספיק כוח רצון וזה גורם לי להרגיש נורא עם עצמי,זה טבעי? זאת אומרת שאני לא צריכה בכלל להרגיש ככה? תודה:)

23/05/2018 | 08:32 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

דיאטות מובילות לתחושות שאת מתארת. ולכן, לא כדאי לעשות אותם. כדי לרדת במשקל, תלמדי לאכול לפי הצרכים שלך. אין אוכל משמין, אין אוכל אסור. אם תאכלי לפי רעב ושובע, את תגיעי לירידה במשקל, וזה כמובן בהנחה שאת בעודף משקל. אני מציעה לך לתאם איתנו פגישת הכרות ללא תשלום או התחייבות, כדי לבדוק אפשרויות אחרות להרזייה, לשקם את האכילה מדיאטות ולצאת מהלופ שאת נמצאת בו. אין שום סיבה, שאוכל יגרום לך לתחושות קשות עם עצמך ולירידה בדימוי העצמי.

הי, אני לא בדיאטת רעב אלא בדיאטה שסופרת קלוריות ומה שאני אוכלת. אבל תמיד נשברת ואוכלת ,ולא שבירה של פעם אחת ,פעם ב...אלא שבירה ארוכה עד שאני חוזרת ומצליחה שוב לחזור לדיאטה. הכרתי רק ממש לאחרונה את שיטת הנון דיאט וזה גרם לי לחשוב,מה גורם לי להישבר בדיאטה רגילה שבגללה היא לא אוכלת? זה תאווה לאוכל נטו?( הרי אני לא רעבה...). למה אני לא יכולה להחזיק את עצמי לעד? תודה

18/05/2018 | 15:54 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כשאת אוכלת לפי קלוריות, את לא אוכלת את מה שאת רוצה, ולא את הכמות שאת צריכה. יש לנו צורך בכמות מזון משתנה בכל יום לפי הצרכים של הגוף באותו היום. אין מספר אחיד, או כמות קבועה שאנחנו אמורים לאכול כל יום. וכשאת סופרת קלוריות, את מונעת מעצמך מאכלים. שלא לדבר על זה , שספירת קלוריות מעמידה אותך במצב שאו שאת בדיאטה או שלא. אוכל אמור להתאים לאיך שאנחנו חיים ולא ההיפך. אילו רק כמה מהסיבות שגורמות לך לא להחזיק מעמד. אני אפילו לא נכנסת לשיחה של ההרגשה של הכשלון של אי עמידה בתכנית אכילה נוקשה, יכולה לגרום לך. בעצם את לא אוכלת. את סופרת בהתאם לאיזה שהוא תכתיב חיצוני שלא ממש מתאים לך או לאף אחד לצורך העניין. הנון דיאט מאפשרת אכילה חפשית. בחירות המזון הן שלך. הכמות שתאכלי תתאים לאותה הארוחה. אין להחזיק מעמד. מה שיש כן, זה הקשבה לצרכים שלך. לדעת לאכול כשאת רעבה ולעצור בשובע. זה יכול להיות יותר קשה בטווח הקצר, כי מי לא רוצה תפריט או תכתיב להצלחה? אבל בטווח הארוך, זה עובד ומשחרר אותך מכל התעסקות בדיאטה. אם את רוצה, את מוזמנת לפגישה/שיחת הכרות עם הגישה ללא תשלום או התחייבות. [email protected]

שלום רב, בשנה האחרונה היעלתי 20 קילו במשקל. מה שמאוד מוזר הוא שכשהייתי 20 קילו ורזה לא ראיתי את זה פשוט על עצמי. רציתי להרזות עוד תמיד ולא ראיתי שאני רזה. ורק עכשיו אני מסתכלת אחורה ואומרת לעצמי שהייתי רזה. איך זה שכשהייתי רזה באמת לא ראיתי את זה? מה מנע ממני לראות את זה? כך שכשארזה מה שהיעלתי עכשיו אני אוכל להיות מרוצה ולא אגיע בטעות לתת משקל.. תודה רבה

17/05/2018 | 15:31 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

השאלה שלך עלולה להטעות. עלית 20 ק"ג מתת משקל? אם כך, אין מה לדבר על ירידה במשקל. יש לך כנראה הפרעה בדימוי גוף, ואת כנראה לא רואה את עצמך כמו המציאות אלא , את רואה את עצמך כמו שאת חושבת שאת נראית. ולכן , את לא מזהה שאת רזה. את חושבת שאת בעודף משקל , וזה מה שאת רואה. אני חושבת שהכי נכון יהיה לפנות עם השאלה הזו לאנשי המקצועי שמטפלים בך.

שלום רב, לא משנה כמה אני מנסה לשנות את החשיבה הזאת-אבל רזה שווה יפה,ולכן אני לא יכולה לקבל את עצמי כשיש עלי עשרות קילוגרמים עודפים. אז איך בתוכניות הרזייה כל הזמן אומרים ללמוד לאהוב את עצמי גם כשמנה? אם אני יודעת שכאני רואה אנשים שמרזים הם באמת יותר יפים רזים וכך גם לי יהיה וכך גם אני הייתי ומדמיינת את עצמי בראש. אז חוסר אהבה למראה זה מתבקש עד שלא מרזים לא?

13/05/2018 | 12:56 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אי אפשר להתווכח עם תחושות אישיות. אם לא נח לך בעודף משקל, אף אחד לא יוכל לשכנע אותך אחרת. יש הרבה אנשים שנהנים מהחיים ואוהבים את עצמם במשקל שהם נמצאים בו, גם אם בעודף גדול. את לא חייבת . אולי את לא אוהבת את המראה שלך, אבל האם זה מונע ממך לעשות דברים? להתקדם? לעשות את מה שאת רוצה?עודף משקל, לא צריך להיות סיבה להמנעות מלחיות כמו שאת רוצה. לקבל את עצמך כמו שאת עכשיו , יכול לקדם אותך. בין אם תרזי ובין אם לא. את לא נמדדת לפי המשקל שלך. גם אם את חושבת שלהיות רזה=יפה, זה לא אומר שאת , בגלל המשקל , לא יפה. אנחנו הרבה יותר ממשקל שלנו, ואת "שווה" הרבה יותר ממה שאת שוקלת. אם את לא אוהבת את המשקל שלך, ובהנחה שאת בעודף משקל אמיתי ולא רק בהרגשה, אפשר לעזור לך. אפשר לפתור את המשקל. אבל השאלה האמיתית היא: האם כשתרדי במשקל, את תרגישי יפה? כשתרדי במשקל, תקבלי את עצמך יותר? ואת זה נוכל לברר, אם תפני לטיפול בצד הרגשי והתזונתי.

"את לא נמדדת לפי המשקל שלך. גם אם את חושבת שלהיות רזה=יפה, זה לא אומר שאת , בגלל המשקל , לא יפה." זה בדיוק מה שלא מובן ולא משתחרר אצלי לא משנה כמה אנשים מדברים איתי. מבחינתי רזה =יפה. ועכשיו אני לא רזה (באמת ), אז איך יכול להיות שאני אהיה בסדר עם המראה ואחשיב עצמי יפה. זה ממש מנוגד!

הגדרה של יופי היא סובייקטיבית.ואם להרגשתך אי אפשר להיות יפה מבלי להיות רזה, לא אוכל לשכנע אותך. מה שכן, אני ממליצה לך לקרוא ספרות בעניין, שמסבירה את הגישה. את אוהבת/רוצה לקרוא?

אני קצת בספק שמשהוא יצליח להרגיע אותי כי באמת שהלכתי להרבה מטפלים ושום דבר לא עזר. מבחינתי רזה =יפה ולכן מבחינתי אני כרגע לא יפה וזה משפיע על כל דבר אחר בחיים . ואני לא רואה איך זה יכול להיות אחרת אם ככה אני מרגישה וברור שזה לא נעים אבל זה המצב עכשיו. אז אני לא יכולה לעשות דברים בחיים ושיהיה לי כיף אם אני מרגישה לא יפה.ולכן כל מה שאומרים על זה שגם אם שמנים צריך להינות מהחיים ,זה בלתי אפשרי ,הרי אני לא מרגישה יפה בגלל שאני שמנה, זה ניגודיות בלתי פתירה בעיניי.

15/05/2018 | 12:28 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

חבל שאת מונעת מעצמך דברים. דימוי עצמי אפשר לשקם בכל מיני דרכים. טיפול זו אחת מהן. שוב, אני לא מנסה לשכנע אותך. אני מציעה לך לקרוא את מיתוס היופי של נעמי וולף. יופי הוא מושג שמתשנה לאורך התקופות ובבסיס ההגדרה יש הרבה מאד מרכיבים. אני מקווה שהספר ייתן אפשרות לבדוק מחשבה קצת שונה.

07/05/2018 | 22:44 | מאת: הפרעת אכילה

אני בת 13 לפני חצי שנה שקלתי 57 בגובה 1.61 עכשיו שאני כבר 1.64 ואני שוקלת 41 פשוט לפהי חצי שנה התחלתי להרגיש לא טוב עם המראה שלי. זה אומר משהו אני מפתחת הפרעת אכילה או משהו?

08/05/2018 | 10:04 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

זה אומר שכדאי לבדוק. שתפי את ההורים, ותבקשי ייעוץ להערכה עם דיאטנית. את ירדת הרבה יותר מדי במשקל, זה יכול לפגוע בצמיחה שלך לגובה ובהתפתחות שלך. אני לא יודעת אם כבר קיבלת מחזור או לא, את מאד צעירה, ופורום זה לא המקום לקבל תשובה לשאלה שלך. את יכולה לפנות גם ליועצת בי"ס או כל מבוגר אחר שאת סומכת עליו. ואם לא , מה שאפשר לעשות כדי לעזור לך, אם תסכימי, תכתבי לי במייל את הטלפון של אמא או אבא, ואפנה אליהם בשמך. עצם השאלה שלך מראה שאת דואגת, או שפשוט את רוצה תשובות. וחשוב שאת התשובות תקבלי בצורה מקצועית , טובה ומקיפה. אני מאד מקווה שתבקשי עזרה, ולא תשארי בלי תשובות.בין אם את מפתחת הפרעת אכילה או לא, את צריכה ייעוץ מקצועי בגלל הירידה במשקל שמאד מסוכנת עבורך. המייל שלי: [email protected]

06/05/2018 | 14:50 | מאת: ירדן

שלום, כדי למנוע פגיעה בדימוי הגופני של הילד ולהימנע מהצמדת תווית מבקשת לשאול לדעתכן, האם מומלץ להגיע עם הילד לדיאטנית או שההורה יגיע ויתווך את המידע?

06/05/2018 | 16:35 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

שאלה חשובה. תלוי כמובן במה מדובר ובן כמה הילד. אבל, את צודקת בחשיבה שלך. כדאי להיוועץ עם דיאטנית קודם ללא נוכחות הילד. להביא את הנתונים של גובה ומשקל עכשויים ויותר ישנים. יש בתיק הרפואי בבי"ס את הנתונים של גובה ומשקל שנעשו אחת לכמה שנים, ורק הורה יכול להוציא אותם. אם רופא משפחה עקב אחרי הילד, אז אולי גם לו יש את הנתונים. לפי גיל הילד,הגובה והמשקל של הילד ,על עקומות גדילה בלבד, אפשר להעריך אם הילד צריך לשמור על המשקל או לרדת ,וביחד עם אשת המקצוע להחליט על דרך התערבות. ירידה במשקל היא אופציה רק אם אין ברירה אחרת, כי אנחנו לא רוצים לפגוע בצמיחה שלו. מאידך, עם עודף המשקל גורם להתפתחות מינית מוקדמת, אז המחשבה אולי שונה. אני מניחה שלא ציפית לתשובה כלכך מקיפה, אבל כשמדובר בילדים, וסליחה שאני כותבת לך את זה, צריך לבדוק אם באמת יש בעיית משקל, או רק ההורים חושבים כך. ילדים מתפתחים בצורות שונות, ויכולים להיראות להורים כילדים שמנים גם אם הם לא. לכן, כדאי שתפני בתחילה ללא הילד, עם הנתונים הרלוונטיים ואז יחד עם אשת המקצוע להחליט אם יש צורך להביא את הילד או מספיק לעבוד עם ההורים. זה לא רק לתווך ידע, זה לשנות הרגלי אכילה לכל המשפחה. כדי להימנע מתוויות, לא שמים את הילד במרכז. אולי תפגשי איתי לשיחה לא מחייבת וללא תשלום כדי לבדוק מה הצרכים? יש עוד הרבה על מה לדבר. [email protected]

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 103