תחושת שופע אופטימלי איך

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

15/08/2016 | 18:25 | מאת: אושרית

איך אני יכולה לדעת מה זה שובע אופטימלי? קורה הרבה שאני אוכלת ולא מרגישה עמוסה מאוד בבטן אבל כן מחשבה על אוכל (אחרי שאכלתי כמובן) ,מגעילה אותי. האם זה נורמלי?איך אמורים להרגיש?שפשוט לא רוצים? או שבגלל השובע כן אוכל יכול להיחשב כמגעיל או שאם אני אוכל עוד אהיה מפוצצת? איך יודעים? תודה

16/08/2016 | 08:15 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כששובעים, התחושה בבטן נעימה, ולמעשה אין מחשבות על אוכל. את אומרת שאוכל מגעיל אותך אחרי ששבעת. זו תחושה חזקה, שלא ברור לי מאיפה היא מגיעה. שובע גורם לנו להפסיק לחשוב על אוכל, לא לרצות לאכול, לא מתחשק לאכול, אבל מגעיל? אני חושבת שאת עושה פה איזה שהוא "תרגום" לתחושות שלך שלא בהכרח קשורות לאוכל. אולי את מרגישה שאוכל מגעיל, אחרי ששבעת כי את מפחדת להשמין? ואולי אוכל מגעיל אותך מסיבות אחרות? לא לרצות לאכול כששבעים זו תחושה פיזיולוגית. אם אוכל מגעיל אותך, כדאי לחשוב למה.כשאת שבעה, לא לרצות לאכול, לא הופך אוכל למגעיל.

16/08/2016 | 14:39 | מאת: אושרית

אנסה לחדד את התחושה -זה יותר תחושה של אם אני עכשיו (אחרי ששבעתי),אכניס משהוא לפה זה יהיה לי דוחה או יותר מדי בבטן. אני מנסה להגיע למקום שאני יודעת שאני שבעה אבל גם לא שבעה מדי ולכן לא בטוחה איפה הגבול,כי לפני המקום של ,"אכלתי בוודאות יותר מדי",ישנה עוד דרגה מתחת,ואני מנסה לראות אם אני בדרגה הזו וצריכה להתרגל עדיין לפחות ,לתחושת שובע אופטימלית..

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה