אכילה גם אחרי השובע והשמנה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

07/08/2016 | 17:18 | מאת: איתן

שלום רב, קראתי פה בפורום על שובע ורעב שומתי לב שנאמר רבות כי משמינים כשאוכלים יותר מדי ומרגישים זאת גם בבטן את התחושה הלא נעימה. השאלה היא ,האם אפשר להשמין גם כשלא מגיעים לתחושה המפוצצת,אלא כמות רמות מתחתיה,זה כבר אחרי תחושת השובע,אבל לא תחושה של יותר מדי,פשוט כמות של אוכל שנאכלת בין השובע ול"פיצוץ". תודה

08/08/2016 | 12:02 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

וגם אם לא מגיעים לתחושה מפוצצת, אלא לתחושת ביניים שהיא מעל השובע, אז לאורך זמן אפשר להשמין. אבל הנה חומר למחשבה. אם עד היום אכלת עד תחושה "מפוצצת" ועכשיו אתה מגיע לתחושת ביניים, נמוכה יותר ,הרי שהורדת כמות אוכל ,ותרד במשקל.

08/08/2016 | 15:21 | מאת: איתן

נכון,אם אכלתי פעם עד תחושה של מלאות מדי סביר להניח שאוריד במשקל אם עכשיו אני אוכל עד שובע אן עד ביניים,הבעיה היא שמה קורה עם האוכל שאני אוכל לא מתוך תחושת רעב,אלא סתם כאשר,פה אני מניח שכבר קשה לדעת מתי הוא ישמין ומתי לא כי אין תחושה של שובע, האכילה מלכתחילה נובעת לא משובח או חשק כזה,נכון? תודה רבה רבה רבנ

09/08/2016 | 09:28 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אני מבינה מהשאלה שלך שאתה מוטרד ממה קורה אם אתה אוכל מתוך חשק, בלי להרגיש את תחושת השובע. כל אוכל נותן תחושת שובע. וכשאוכלים מתוך חשק , ושבעים, אז אוכלים מעט מהמאכל שהתחשק לך. נניח קינוח אחרי ארוחה. אם אתה שבע, ותאכל את כל הפרוסה, סביר להניח שתרגיש שינוי בתחושת השובע ומלאות יתר. אם תקשיב לשובע שלך, יספיקו לך כמה ביסים מהעוגה. אבל אם מדובר במשהו קטן, שאתה לא ממש מרגיש שעושה הבדל בתחושת שובע, אז כנראה שזה לא מאד מעמיס.

09/08/2016 | 09:28 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אני מבינה מהשאלה שלך שאתה מוטרד ממה קורה אם אתה אוכל מתוך חשק, בלי להרגיש את תחושת השובע. כל אוכל נותן תחושת שובע. וכשאוכלים מתוך חשק , ושבעים, אז אוכלים מעט מהמאכל שהתחשק לך. נניח קינוח אחרי ארוחה. אם אתה שבע, ותאכל את כל הפרוסה, סביר להניח שתרגיש שינוי בתחושת השובע ומלאות יתר. אם תקשיב לשובע שלך, יספיקו לך כמה ביסים מהעוגה. אבל אם מדובר במשהו קטן, שאתה לא ממש מרגיש שעושה הבדל בתחושת שובע, אז כנראה שזה לא מאד מעמיס.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה