שני היבטים שלא מובנים לי באיזון טבעי

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

09/08/2016 | 01:53 | מאת: אייל

שלום, בנון דיאט הגישה היא שניתן לאכול באמת כל מה שרוצים בלי הבדל של אוכל אבל-א-האם זה לא נכון שאומרים שאם אוכלים פחמימה פשוטה (מתוקים פסטות וכו),רמת הסוכר בדם עולה ומיד צונחת?אם זה כך-אז איך באמת אפשר לאכול "דברים משמינים" אלו?לא כדאי לאכול "ארוחה מאוזנת" ברעב? (כמו שדיאטנים אומרים לפי דיאטות ואיסורים למיניהם...) ב-מה הכוונה והאם זה נכון שאומרים שאם אוכלים ארוחה שהיא לא "בריאה" או"מאוזנת" (לא קוראסונים וחטיפים למיניהם) ברעב,אז יש דבר כזה שייקח יותר זמן לשבוע מזה בגלל נפח הקיבה או משהוא כזה?ואז יוצא שהכמות הקלורית עד לשובע תיהיה גדולה מדי לעומת "ארוחה מאוזנת"?(שוב הבעיה שמפה אי אפשר באמת לאכול מה שרוצים וזה נקשר לדיאטות ואיסורים) תודה רבה -מצטער אם קצת ארוך...

09/08/2016 | 09:40 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כל אלה ועוד הם מסרים תזונתיים שקוראים ושומעים עליהם המון. אז מה נכון? זה נכון שפחמימה מעלה את רמות הסוכר, כי הגוף מפרק פחמימות לסוכר. אז מה? זה התפקיד של הפחמימה. לתת לנו אנרגיה זמינה. והגוף שלנו לוקח את הפחמימות לסוגיהן , מפרק אותם ומשתמש בהם תוך כ שעתיים מזמן האכילה. וטוב שכך. רוב המזונות שאנחנו אוכלים , מורכבים מיותר מאב מזון אחד. ומכאן הדרך לאיזון ובריאות עם כל סוג מאכל די פשוטה.נניח פסטה ברוטב בולונז, כולל את כל אבות המזון, לכן מאוזן, וכן בעיניי גם בריא. כך שאין אוכל משמין, או אוכל לא בריא. יש אכילה לא מאוזנת, או לא בריאה. אבל כדי להגדיר אכילה כזו, צריך לראות מה אוכלים במשך כל יום לתקופה, ולא להתבסס על ארוחה אחת. לגבי נפח - נפח מזון לא בהכרח נותן שובע. אם תאכל הרבה ירקות, תרגיש מלא, אולי מנופח, אבל לא שבע. אם תאכל ארוחה שכוללת את כל אבות המזון, בכמות מתאימה לאותה ארוחה, תרגיש שובע.

09/08/2016 | 21:50 | מאת: אייל

כלומר אפ אני רעב ומחליט לאכול שוקולד או גלידה,אין אמת בזה שאצטרך לאכול הרבה משה כדי לשבוע? וגם לגבי הפחמימות ששאלתי מקום-אם כן יש הבדל בין פחמימות פשוטות למורכבות,לא? אם כן פשוטות אז הרעב יגיע מהר יותר מורכבות,ומכאן בחשיבה שלי שיש הגבלה כלשהיא באכילה.. תודה רבה על התשובה המפורטת מקודם

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה