אחרי טיפולים כימותרפים-לא מצליח לרדת במשקל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

08/08/2016 | 11:25 | מאת: אבי

שלום רב. אני בן 47 ובשנה האחרונה חליתי בסרטן ועברתי טיפולים כימותרפים. החלמתי מהסרטן אך אינני יכול לחזור לעבודה שבה עבדתי בתור מתקין(עבודה פיזית) כי אני סובל כעת מנוירופתיה עקב הטיפולים הכימותרפים שעברתי. אני כבר 4 חודשים יושב בבית מאז שהחלמתי ולא יכול לעשות אפילו ספורט (למעט הליכה)בגלל הנוירופתיה והכאבים הנוירופתים שיש לי. הבעיה שלי שאני מתחיל לעלות במשקל ואינני מצליח לעצור זאת. אני עולה בממוצע ק"ג אחד במשך שבוע וזאת למרות שהתזונה שלי מאוזנת ואינני אוכל חטיפים,מתוקים,דברי מאפה ואפילו לחם הפסקתי לאכול,אך שום דבר לא עוזר. התפריט היומי שלי בנוי כך. בבוקר-דיסה משיבולת שועל שאחריה אני לא אוכל כלום עד הצהריים.רק שותה מים. בצהריים-אוכל ארוחה מלאה,בדר"כ אורז(רגיל)עם עוף או בשר-הפסקתי אפילו לאכול תפו"א שמלא פחמימות. בערב-סלט גדול עם קומץ אגוזי מלך וחמוציות מתובל אך ורק בשמן זית,לימון,מלח ופלפל. בין הארוחות,אני אוכל מידי פעם פירות ושותה אך ורק מים. למרות הנ"ל,אני עולה במשקל ק"ג במשך שבוע. המשקל שלי לפני מחלת הסרטן היה 72ק"ג והיום 77ק"ג. ראוי לציין שלפני המחלה,אכלתי חופשי מכל הבא ליד ולא בצורה מסודרת ומאוזנת עם מאכלים בריאים כמו היום,אך מצד שני,עקב סוג העבודה שלי,הייתי כמעט כל היום על הרגליים ומן הסתם הייתי פעיל ואקטיבי ולא פסיבי כמו היום. שכחתי להזכיר גם שמאז שהרגשתי שאני עולה במשקל,התחלתי לעשות הליכות כמעט כל יום במשך שעה למרות הכאבים הנוירופתים שיש לי,אך שום דבר לא עוזר ואני ממשיך לעלות במשקל. בנוסף,גם הכולסטרול הרע שלי עלה מ-180 לפני המחלה ל-220 כיום וזאת למרות שאני כמעט ולא אוכל מאכלים שאמורים לגרום לכולסטרול לעלות. אודה לך אם תוכל לייעץ לי איך בכל זאת לנסות לרדת במשקל ואיך להוריד את הכולסטרול וסליחה מראש על ההודעה הארוכה. אבי

08/08/2016 | 13:09 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

וזה הכי חשוב. לגבי העלייה במשקל, אני חושבת שעם כל מה שעברת, כדאי לך לפנות לייעוץ תזונתי ,עם דיאטנית אונקולוגית. האם אתה מקבל קורטיזון? כי אם כן, זה יכול להסביר את העלייה במשקל ואת השינוי בבדיקות. אבל, אני לא מומחית בנושא אונקולוגיה, ולכן אני מאד מאד ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית שזו ההתמחות שלה. תוכל לשאול למי לפנות דרך הרופא שלך או דרך האגודה למלחמה בסרטן.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה