איזון טבעי של הגוף בארוחות מאוזנות וחשקים

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

06/08/2016 | 22:57 | מאת: גלית

שלום, מנסה להבין את האיזון הטבעי של הגוף ושיטת הנון דיאט-דוגמא-אכלתי אתמול בערב בשעה שש וחצי פיצה (וסיימתי לאכול בדיוק בשובע ולא מעבר),לאחר מכן בשעה תשע בערב התחשק לי משהוא מתוק אז אכלתי מעדן שוקולד (לא אכלתי מתוך רעב אלא מתוך חשק ולא סיימתי מפוצצת),לאחר מכן בשעה עשר ורבע בלילה נהייתי שוב רעבה. סביר להניח שהייתי אוכלת שוב מתוך רעב (במידה ולא הייתי אוכלת את המעדן) בסביבות תשע וחצי(שלוש שעות אחרי הפיצה),אבל בגלל השוקולד הרעב נדחה לעשר ורבע-אבל, את אותן הקלוריות של השוקולד (שאכלתי לא מתוך רעב) הייתי יכולה לאכול בתשע וחצי מתוך רעב,והייתי שבעה ליותר שעות (כלומר אחרי עשר וחצי),מאשר אכילת המעדן לא מתוך רעב אלא בגלל חשק. אז איך מסתדר לאכול דברים מתוך חשקים שלא מתוך רעב,זה נראה פשוט כקלוריות מיותרות כי הגוף לא רעב וכי דחיית הרעב לא מגיעה לכמות השעות של ארוחה "מאוזנת". תודה

07/08/2016 | 08:56 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

את מתבלבלת בין לאכול לפי שעות (לפי מה שכתבת) לבין לאכול לפי רעב ושובע. את בעצמך מציינת שלא היית רעבה. ואת בעצמך כותבת שאכלת בשביל הפינוק. גם אוכל שאוכלים מתוך חשק "נספר" בגוף. אבל משהו לא התסדר לך. כאילו "לא הסכמת" לשבוע מכמות הפיצה ( ארוחה מאוזנת) שאכלת. ונשמע שהיה איזה חישוב או פיצוי על כך שהצלחת לעצור את האכילה של הפיצה בשובע. אם היית שבעה אחרי הפיצה, אז אני מסכימה איתך שאכלת מ"חשק" את המעדן (בסדר גמור) אבל באמת היית רעבה בעשר וחצי?

07/08/2016 | 16:58 | מאת: הדר

הי, כן יכול להיות שהתבלבלתי בשעות ונהייתי שוב רעבה באחת עשרה ורבע בלילה לא בעשר ורבע,ובאמת הייתי רעבה. את הפיצה סיימתי באמת בשובע ואת המעדן לא אכלתי מתוך פיצוי אלא כי באמת היה בא לי. הכוונה בשאלה הייתה שאם אוכלים אוכל מתוך פינוק ולא מרעב האם באמת דוחה את הרעב וזה מתאזן בסדר עם הגוף? כי לי,פינוק נחשב כדבר מיותר בגלל שאין בדכ אין בו ערכים תזונתיים וגם אחריו יגיע רעב תודה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה