רעב ושובע ובחירת המזון

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

26/07/2016 | 21:13 | מאת: שרון

הי,אם אני אוכל עפ רעב ושובע אך לא אוכל ממש בדיוק מה שאני רוצה,אילוצים שאין בסביבתי את המזון שבדיוק יתאים לי עכשיו,האם זה יכול לגרום להשמנה כי לא אוכלים בדיוק עפ מה שהגוף רוצה מבחינת תרכובת המזון,למרות שאוכלים ברעב וגומרים בשבוע?

27/07/2016 | 11:19 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

יש הבדל בין סיפוק מארוחה לבין שובע. שובע היא תחושה פיזיולוגית. ולכן, כשאתה אוכל את מה שיש בסביבה ולא בדיוק את מה שאתה רוצה, אתה תשבע. אבל לא בהכרח תהיה מסופק. תמיד יותר נעים לאכול בדיוק את מה שאנחנו רוצים, אבל המציאות מכתיבה אחרת. אם אתה אוכל מרעב ועוצר בשובע, אין לגוף בעייה. הגוף מתרגם את האוכל לאבות מזון: פחמימות,שומנים,חלבון,ויטמינים,מינרלים. הוא לא יודע אם אכלת משהו שטעים לך או לא. את זה רק אתה יודע. ומפה ההבדל בין לשבוע לבין להיות מסופק מארוחה.

27/07/2016 | 20:28 | מאת: שרון

אני מבין לגבי הסיפוק ופשוט לאכול עד לשובע,אבל אם אני אוכל מאילוצים כאלו ואחרים, יש אפשרות שאני אגיע למצב שבגלל אותם אילוצים לא אקשיב לגוף ואוכל נגיד מדי חלבונים או מדי פחמימות במהלך היום ולא מספיק מקבוצת אב מזון אחרת ואז כן תיהיה השמנה? סיפוק לא אמור להיות חשוב גם מהבחינה של תרכובת המזון שהגוף צריך?

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה