בעיה של מתוקים ושובע

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

21/06/2016 | 16:55 | מאת: הילה

שלום רב, יש לי בעיה קשה של מתוקים -אני ממש חוששת מלאכול אותם כי אני יודעת שנגיד כפית של שוקולד שיש בה 100 קלוריות לא משביעה כמו פרוסת לחם עם אותן הקלוריות ויותר סיבים תזונתיים מאשר הפחמימות הפשוטות בשוקולד. האם החשיבה שלי נכונה?ובאמת מתוק לא יכול להשביע כלל?

22/06/2016 | 13:51 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

מתוק זה אוכל ,ואוכל זה לא בעייה. מה שאת מתארת זה פחד ממתוקים שאין להם קשר לאוכל או תזונה. החשיבה שלך משפיעה על בחירות המזון שלך בצורה שלא מאפשרת לך לבחור את מה שאת רוצה לאכול או אוהבת לאכול. ובמצב כזה, ייתכן שמה שאת בוחרת לאכול, משביע אבל לא מספק. סיפוק מאוכל הוא לא פחות חשוב משובע. הדוגמא הקלאסית היא כאשר מישהו בוחר לאכול נניח פרי במקום שוקולד. ואחרי הפרי , מייד מתחיל חיפוש לאוכל יותר מספק, מה שמוביל בסופו של דבר לאכילת יתר. כלומר הבחירה בשוקולד מלכתחילה, הייתה "סוגרת פינה" ונותנת סיפוק ושובע שהיה מונע חיפוש ואכילה מתמשכת של מזונות נוספים. לדעתי, כדאי לך לפנות לייעוץ תזונתי כדי ללמוד לאכול את מה שאת אוהבת, בבטחון, ובלי חשש להשמין או לאכול לא נכון.

22/06/2016 | 20:55 | מאת: הילה

תודה על התשובה-אני מבינה מה את אומרת-אבל זה נכון שכפית שוקולד לא יכולה להשביע כמו פרוסת לחם רגילה....אז איך יכול להיות שאפשר להחשיב מתוק כעוד סוג נוסף של אוכל אם השובע הוא שונה-ואם מתוקים לא משביעים אז צריך עוד אוכל שמתווסף לקלוריות ואז יש השמנה. תודה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה