אכילת פחמימות ברעב שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

20/06/2016 | 00:05 | מאת: מיכאל

שלום, יש לי תמיד רגשי אשמה כשאני אוכל דברים עתירי קלוריות כמו שייק (בין אם שאני רעב או סתם לכיף) או ארוחה שמכילה ברובה רק פחמימה כי תמיד כולם אומרים שזה לא משביע ואז רעבים מהר אחכ-אז הראש שלי זה כאילו קלוריות מיותרות ולכן אני מנסה להימנע מאכילה כזו למרות שבא לי מאוד לפעמים. האם יש בזה אמת? שבאמת שתיית שייק לכיף או ארוחה המכילה בעיקר פחמימה נחשבת כ"מיותרת" כי זה משביע לאורך זמן קצר יותר? תודה רבה

20/06/2016 | 09:34 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

פחמימות הם אב מזון. כלומר הם חשובים בדיוק כמו חלבון, שומן ויטמינים. אם אתה אוכל פחמימות כי אתה רעב, אין עם זה בעיה בכלל. ואם מדובר בשייק, הרי שבד"כ כלל יש בו עוד דברים לא? אם הוא רק פירות, אז מדובר בפחמימות. אבל אם יש בו חלב, אז כבר יש לך ארוחה מאוזנת שכוללת את כל מרכיבי המזון. זה נכון שפחמימות מספקות שובע לזמן מוגבל, אבל כך כל ארוחה לא? אנחנו אוכלים, שובעים ונהיים רעבים שוב. אין משמעות לכך ששייק משביע פחות או יותר, כל זמן שאתה מקשיב לרעב שלך אחרי השייק ושבע שוב בארוחה הבאה. היום יש הרבה טרנדים תזונתיים שמוציאים פחמימות מהתפריט. לדעתי זו טעות.

20/06/2016 | 09:34 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

פחמימות הם אב מזון. כלומר הם חשובים בדיוק כמו חלבון, שומן ויטמינים. אם אתה אוכל פחמימות כי אתה רעב, אין עם זה בעיה בכלל. ואם מדובר בשייק, הרי שבד"כ כלל יש בו עוד דברים לא? אם הוא רק פירות, אז מדובר בפחמימות. אבל אם יש בו חלב, אז כבר יש לך ארוחה מאוזנת שכוללת את כל מרכיבי המזון. זה נכון שפחמימות מספקות שובע לזמן מוגבל, אבל כך כל ארוחה לא? אנחנו אוכלים, שובעים ונהיים רעבים שוב. אין משמעות לכך ששייק משביע פחות או יותר, כל זמן שאתה מקשיב לרעב שלך אחרי השייק ושבע שוב בארוחה הבאה. היום יש הרבה טרנדים תזונתיים שמוציאים פחמימות מהתפריט. לדעתי זו טעות.

21/06/2016 | 00:27 | מאת: מיכאל

הי שוב, אם אני אוכל לדוגמא ארוחה שהיא יחסית מאוזנת ו"בריאה",ונגיד ששעתיים וחצי אחרי אני קונה אוכל 2 שורות של שוקולד,האם הרעב לארוחה הבאה תיהיה לאחר יותר שעות אולולא לא הייתי אוכל את השוקולד? כלומר-האם אפשרי לאכול מה שרוצים גם כשלא רעבים ומקסימום הגוף יאזן את זה לרעב לארוחה הבאה? או שלזה לא עובד כך? תודה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה