שובע ונפח הקיבה-לא מובן

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

13/06/2016 | 12:54 | מאת: דניאלה

שלום רב, מה הכוונה שאומרים-שאם באופן היפוטתי אוכלים שוקולד כשרעבים-אז נצטרך לאכול הרבה מזה עד שזה ימלא את הקיבה? מה הכוונה? נאוכל מתנפח בבטן? (לא הגיוני אבל לשם השאלה),כלומר למה יש מאכלים שצריך לאכול מהם הרבה שובע וזה לא טוב? תודהרבה

14/06/2016 | 15:52 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אין אמת באמירה שאם אוכלים שוקולד צריך לאכול ממנו הרבה. זו אמונה תפלה. הקיבה מגיבה לכמות המזון, איכות המרכיבים התזונתיים, ולתזמון הארוחות. כשאוכלים לשובע, לא "מנפחים" את הקיבה. ממלאים אותה עד תחושה נעימה, של סיפוק והנאה. יש מאכלים, שאנחנו כלכך נהנים לאכול אותם, שאנחנו פשוט לא מקשיבים לשובע. שוקולד הוא דוגמא טובה. כי מרגישים רוויה של טעמים בלשון, וכמותית הקיבה אומרת לנו מתי די. ככל שיש במזון יותר שומן, כך השובע מגיע יותר מהר. אם את לא מרגישה שובע, אפשר ללמד אותך. זה דורש זמן ותרגול.

14/06/2016 | 18:58 | מאת: דניאלה

הי שוב, כלומר אין אמת בזה שאומרים שאם מרגישים רעב ובוחרים לדוגמא לאכול וופלים ולא ארוחה "מאוזנת" ,צריך לאכול יותר וופלים עד שהקיבה תגיע לשובע לעומת אם נאכל ארוחה מאוזנת והצריכה של הכמות של האוכל ובכך גם הקלוריות תיהיה פחותה יותר??

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה