שבירת מיתוס סוכר-שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

13/06/2016 | 19:38 | מאת: רונן

שלום, לגבי האמירה שאומרים שלא צריך לאכול יותר ממספר קלוריות מסויימות של פחמימה בארוחה אחת-האם זה נכון? אכלתי חתיכת פשטידה ואחרי פרוסת עודה-האם זה אומר שזה יותר מדי סוכר בארוחה אחת? -בהוסף-אם נגיד הייתי אוכלת את פרוסת העודה הזו לבד בלי הםשטידה,כשלט הייתי רעבה,האם זה היה משנה משהוא?(כלומר-יותר מדי פחמימות פשוטות בארוחה אחת ללא פחמימות מורכבות) תודה

14/06/2016 | 16:02 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כמדברים על הורדת כמות סוכר ביום, לא מתכוונים בהכרח לכל ארוחה. לאנשים שסובלים מסכרת, יש צורך בהגבלה של כמות סוכר בארוחה. למי שלא סובל מסכרת, כדאי שיאכל ארוחות מאוזנות, ואז כמות הסוכר בארוחה היא יחסית לכמות השומן והחלבון באותה ארוחה. למה אני מתכוונת? כשאוכלים טוב, לא אוכלים רק פחמימות. אוכלים גם חלבון וגם שומן, ולכן ארוחה טובה לא מתבססת רק על כמה פחמימות יש בה, אבל גם על כמה חלבון ושומן. בדוגמאות שנתת : פשטידה ועוגה - במזונות אלה יש גם פחמימות וגם שומן. לגבי חלבון זה תלוי בסוג הפשטידה וסוג העוגה. כדי לדעת אם אכלת מספיק פחמימות, יותר מדי או פחות מדי, צריך להסתכל על כל הארוחות בכל היום ולא רק על ארוחה אחת.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה