שובע ורעב טבעי של הגוף

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

31/05/2016 | 22:46 | מאת: שון

שלום רב, אני יודע שבשיטת הנון דיאט צריך להקשיב לרעב ולשובע הטבעי של הגוף-מכאן נוצרה לי שאלה שאני לא מוצא תשובה אליה-אומרים שלא צריך לאכול מעבר לנקודת השובע כי לגוף אין מה לעשות עם זה והוא יפרק את זה לשומן,אבללללל,אם עפ השיטה אוכלים לעיתים גם דברים מתוקים במקרה שלא רעבים,אז גם פה לגוף אין מה לעשות עם זה כי הוא לא רעב,אז גם פה הוא יפרק את זה לשומן,לכן איך אפשר לאכול מתוק-שבדכ אוכלים אותו לא כשרעבים-ועדיין הגוף לא ישמין? -אני יודע שככל שאוכלים יותר אז הגוף יהיה שבע לתקופה יותר ממושכת-אז קודם כל האם זה נכון,וזה עדיין לא מסתדר עם זה שאומרים שאם אוכלים מעבר לנקודת השובע הגוף לוקח את זה למאגרי השומן.... תודה רבה

07/06/2016 | 16:33 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

תחושת שובע מגיעה עם כל סוגי המאכלים. כך שאם עוברים את השובע, בהתמדה, לאורך זמן, הגוף יגיב לעודף המזון בעלייה במשקל. כשלא רעבים , ואוכלים כשמתחשק, אז בהגדרה, אוכלים מעבר לשובע. רק אם אוכלים לאורך זמן ובהתמדה ללא קשר לרעב הפיזיולגי, תהיה עלייה במשקל. כשאוכלים לשובע, הגוף רעב אחרי זמן מה , בין 3-5 שעות. תלוי מה אוכלים, ומה הצרכים הפיזיולוגיים לאותו היום. אין כמות קבועה יומית שאנחנו "צריכים" לאכול. את הכמות הגוף מווסת על ידי הרעב והשובע. אבל צריך להקשיב, גם לרעב וגם לשובע. אנחנו לא רובוטים, אז ברור שאוכלים גם מסיבות אחרות. אם האכילה הזו תשפיע על המשקל, זה תלוי בתדירות אירועים כאלה, ובכמות שאוכלים מעבר לשובע.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה