חשקים במהלך היום שקורים בפתאומיות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

24/05/2016 | 18:04 | מאת: אלון

שלום רב, יש לי במהלך היום דחפים/חשקים עזים למתוק-אני יודע שרבות הפעמים זה נובע משעמום או תסכול-אך יש פעמים שאנני מרגיש רגשות כאלה ועדיין יש לי את הדחפים. זה "פתאום" לאכול ארטיק שוקולד וכאלו. רציתי לדעת האם גם לאנשים רזים יש את אותם הדחפים ואיך אני יכול לדעת שהם נובעים מהמקום של באמת בא לי את המתוק הזה? האם זה לא משמין אם לא אוכלים אותם מרעב? -אותם חשקים קורים גם שללא תכנון מראש החלטתי ללכת למסעדה והיה שם קינוח מאוד טעים-אני יודע שאם לא הייתי הולך אז לא הייתי אוכל את המתוק,אבל אני שם וזה מגרה אותי.האם זה בסדר לאכול? תודה רבה רבה

27/05/2016 | 09:01 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

הוא נורמלי. השאלה התזונתית היחידה שאפשר לשאול כאן, היא אם יש לך מספיק חלבונים בתפריט. הרבה פעמים חשקים למתוק הן תוצאה של מחסור בחלבונים במשך היום. זה לא מבטל את החשק למתוק, כי כמו שאמרתי זה נורמלי. אבל אם יש דחפים פתאומיים, שלא קשורים לשעמום תסכול או רגש אחר, יכול להיות שאתה לא אוכל מספיק חלבון במשך היום או שהתזונה שלך לא מאוזנת. שווה לבדוק איך אתה אוכל. קיימת גם האפשרות שאתה לא "מרשה" לעצמך לאכול מתוק, ואז כשיש הזדמנות, קשה לך לוותר עליה.

28/05/2016 | 17:19 | מאת: אלון

תודה רבה על התשובה,אני מניח שגם לא מובן לי איך מתוקים משתלבים בתזונה במהלך היום-כל הזמן אומרים שאין להם ערכים תזונתיים וכשאוכלים מתוק רעבים אחכ מהר יותר יחסית לארוחה מאוזנת-אז איך יכול להיות שהגוף מאזן אותם במהלך היום? תודה רבה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה