שאלת המשך לנפח הקיבה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

10/05/2016 | 19:56 | מאת: דניאלה

הי שוב, אצלי מתוקים נחשבים תמיד כאקסטרה בגוף ולא כאוכל של ממש,בגלל שכל הזמן אומרים שאין לא ערכים תזונתיים משביעים,לכן אני תמיד בחשיבה של אם אני אוכל אוכל מתוק עפ החשק,אז זה יהיה רק אקסטרה קלוריות בגוף כי גם ככה הגוף יהיה רעב אחכ,האן זה נכון? אם יש לי רצון לאכול אוכל גאנק (נגיד פופקורן) ברעב,האם זה נכון שלא צריך לאכול את זה כי אני אצטרך לאכול הרבה כדי שזה ישביע? תודה רבה

15/05/2016 | 14:52 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

מתוק, מלוח,חמוץ ומר. הגוף "מתרגם" את המזון לפחמימות חלבונים ושומן. כל החשיבה של "קלוריות ריקות", "אקסטרא" ועוד, בנוייה על חשיבה ולא על הרגשה של שובע. ברור שאם הארוחה מורכבת רק מאב מזון אחד, יותר קשה לשבוע מאשר אם הארוחה מאוזנת. וככל שיש פחות שומן, גם שבעים פחות. זה לא שחור לבן. אוכל מתרגם בגוף על פי הצרכים שלו, על פי הארוחה הקודמת וכו. רעב ושובע נקבעים לפי מה שאנחנו אוכלים. אז אי אפשר באמת לדבר על סוג אוכל אחד כמזין או לא מזין, כמשביע או לא משביע. צריך לראות את כל התמונה של האכילה היומית ולא סוג מזון מסויים.גאנק פוד שמורכב מכל אבות המזון נותן שובע בדיוק כמו כל ארוחה אחרת. הקושי בדרך כלל הוא לעצור כששבעים.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה