דיאטה וירידה במשקל שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

30/04/2016 | 13:25 | מאת: שמוליק

האם לאדם שמן יש קיבה גדולה יותר מאשר לאדם רזה? אם זה כך-האם זה נכון שאדם שמן צריך לאכול יותר כדי להגיע לנקודת השובע שלו? בניתוח לקיצור קיבה כן מקטינים את הקיבה אז זה אומר שכשמרזים הקיבה מתקטנת?

18/05/2016 | 15:35 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

לאדם שמן יש קבולת יותר גדולה, כי הוא התרגל לאכול נפחי מזון יותר גדולים. בעודפי משקל גדולים, יש שינוי מבני בקיבה, היא מאבדת מהאליסטיות שלה, ויותר גדולה. קיבה רגילה מתרחבת באופן טבעי אחרי ארוחה, אך חוזרת לגודלה הטבעי. אדם בעודף משקל גדול, צריך לאכול יותר כדי לשמר את משקלו הגבוה. אם היה מקשיב לשובע, הוא לא היה משמין. נקודת השובע לא משתנה, ההרגלים לצורך בנפח גדול בארוחה משתנה. יש לכך הרבה גורמים החל ממראה עיניים, מצבים רגשיים ועוד משתנים רבים. אנשים בעודף משקל גדול ברוב המקרים לא מקשיבים, או מרגישים את השובע כי הם מזמן לא "משתמשים" בתחושת השובע. ולכן עם הזמן, הם מתרגלים לנקודת סיפוק אחרת, שלה הם קוראים שובע. אבל זה לא השובע הפיזיולוגי שלהם. זה שובע שמוגדר אחרת בגלל הרגלי אכילה שסיגלו לעצמם לאורך שנים. ניתוח לקיצור קיבה, כשמו כן הוא. מקטינים את הקיבה, כך שהקיבולת שלה מאד מצטמצמת. במקרה כזה, קשה לאכול כמויות גדולות, ולכן יורדים במשקל. אבל ,גם אחרי ניתוח, אם לא מקשיבים לשובע, אפשר לעלות במשקל, ולחזור למשקל עודף.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה