הרזייה טבעית וגודל הקיבה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

14/03/2016 | 00:30 | מאת: מולי

שלום רב- בשיטת הנון דיאט להרזייה איך יכול להיות שהקיבה מצטמצמת (אם בכלל)? אני יודע שיש קולטנים בדפנות ואם לא דוחסים אוכל אז הקיבה לא מתרחבת,אבל,איך היא מצטמצמת אם אוכלים עפ הכמות הנדרשת לרעב הנתון? הקיבה מתמלאת והיא לא מתרחבת ולא אוכלים פחות מדי,אז איך היא מצטמצמת ולא נשארת אותו הדבר. אם זה לא קשור לגודל הקיבה אשמח להבין איך כן מרזים ואוכלים פחות מבלי להישאר רעבים מבינה פזיולוגית? תודה רבה

15/03/2016 | 11:36 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

לא בהכרח תלוייה בגודל הקיבה. הקיבה היא שריר, ולשריר יש אלסטיות מסויימת. כלומר בסוף כל ארוחה היא קצת מתרחבת ואם העיכול (כשעתיים) היא חוזרת לגודל הטבעי שלה. נכון שיש קולטנים לשובע בדפנות הקיבה. הרחבת הקיבה בגלל נניח בולמוסי אכילה לאורך זמן, או אכילת יתר יוצרים מצב שהקיבה יכולה להכיל פיזית יותר אוכל.אבל שובע לא קשור רק לגודל הקיבה. הוא קשור לתחושה פיזית , סיפוק ועוד. כך שהגישה לא עובדת על צמצום או הרחבת הקיבה, אלא על הבנה של כמה אוכל צריך כדי לשבוע. הקושי העקרי, אחרי שמזהים את השובע, הוא ללמוד לווסת כמויות. כלומר לוותר על הפער בין מה שרוצים/יכולים/הקיבה יכולה להכיל - לאכול, לבין תחושה ברור של שובע ואפשר וכדאי עכשיו לעצור.התהליך מלמד וויסות כמותי, בהתאם לארוחה . בכל ארוחה צריך כמות מזון אחרת. מי שקובע מה הכמות, זה השובע שלך. ואת זה אנחנו מלמדות. לעצור לאכול כששבעים.להתחיל לאכול, כשרעבים.

15/03/2016 | 14:49 | מאת: מולי

תודה רבה על התשובה המפורטת ,אבל הייתי שמח לחיזוק נוסף בהבנה-מבחינתי אני רואה את הקיבה כמו כלי קיבול שניתן להכיל בו אוכל-כשאוכלים רק כשרעבים,יש כמות מסויימת שצריך לאכול כי למלא אותה,ואז מרגישים שובע,אם ההשערה שלי נכונה אז איך מגיעים למצב שהיא מתכווצת,(אם השובע מגיע כשממלאים אותה), ואז היא יכולה להכיל כמות קטנה יותר של אוכל? תודה רבה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה