התייעצות לתפריט למטרת הפחתה באחוזי שומן

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

05/02/2016 | 00:57 | מאת: אייל

היי לילי / נדיה, רציתי להתייעץ לגבי תפריט ( במבט כללי), אני בן 27 שוקל 76 ק"ג 176 ס"מ, עם 22.2 % שומן.התחלתי תהליך להרזייה, אין לי משקל מטרה מסויים, ויותר נכון לומר שינוי אורח חיים מאשר הרזייה, אבל בגדול המטרה שלי היא להוריד משמעותית באחוזי השומן. האם התפריט הנ"ל בשילוב 2-3 אימוני קרוספיט בשבוע מתאים? בגדול: 8:00 כוס נס קפה עם חלב. 10:00 פרי ( תפוח/ בננה) 13:00 ארוחת צהריים- סלט חזה עוף ( 200 גרם בערך), מידי פעם פחמימה כגון אורז/ פתיתים/תפו"א עם קציצות בקר או כרעיים. פרגיות או הודו. 16:00 פרי עם גרנולה מעורבב. 19:00 חביתה עם לחם מלא/ שקשוקה / סלט ירקות. פעם בשבוע יש לי CHEAT MEAL בדרך כלל ביום שישי בערב, נגמלתי ( בתהליך ארוך) משתייה מתוקה. אחרי אימון אני שותה שייק חלבון. התפריט לא תמיד מאוזן, אני סטודנט ועובד גם במשמרות לכן אני מידי פעם חי על סנדוויצי'ם משתדל שהם יהיו מקמח מלא. * שותה 4 כוסות קפה בערך ( אספרסו), לפעמים בין הארוחות חופן אגוזים/ תמרים. מה כדאי לשנות? האם הדרך נכונה? תודה רבה :-)

05/02/2016 | 09:36 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

במבט כללי, על הנייר התפריט נראה מצומצם ומאד מוגבל. חיי הסטודנט לא מוגבלים למה שאתה בחרת לאכול. מה קורה כשאתה יוצא בערבים? איפה הארוחות המורכבות יותר, טעימות יותר? הCHEAT MEAL, הופכת להיות הארוחה המשמעותית ביותר בשבוע, וסביר שלא תעצור בה בשובע אלה תאכל יותר ממה שאתה צריך, רק מעצם הגדרתה. אם תאכל כלכך מצומצם ולא מגוון, לא תוכל לשמור על ההישגים באשר יהיו.ובכלל, לא צריך להיות מושג כזה של CHEAT MEAL. כל ארוחה שאתה אוכל כשאתה רעב ועוצר כשאתה שבע יכולה לשמש את המטרה שלך. כדי להוריד אחוזי שומן, לא צריך לאכול כלכך מצומצם. צריך לעצור כשאתה שבע. אין מניעה לאכול את התפריט שבנית, אבל אם הוא הופך להיות הנושא העיקרי, אתה מפספס את כל הרעיון. הרעיון בלשנות הרגלי אכילה, הוא בכך, שהם יתאימו לחיים שלך. ולא להתאים את החיים שלך לתפריט. אין אוכל משמין, אלא אם לא עוצרים בשובע. וגם להוריד פחמימות , כמו שאתה עושה זה מאד טרנדי,אבל הגוף שלנו והשרירים זקוקים לפחמימות.אני מבינה שיותר קל לעשות תפריט מאשר להתמודד עם אוכל במציאות, אבל איך תלמד לאכול באופן חפשי מהדיאטה שאתה קבעת לעצמך? סנדויצים, אגב, יכולים להיות ארוחה מאוזנת. כי יש בהם חלבונים פחמימות ושומן.אין שום בעייה. הורדת שתייה מתוקה זה טוב, כי זה מפנה מקום לאוכל מזין. אם תוריד את כמות השומן במזון שאתה אוכל, אבל לא באופן גורף, ותתן לעצמך לאכול אוכל טעים ומזין, גם אם לפעמים עשיר, תשיג את אותה המטרה. מה דעתך? ותמיד קיימת האפשרות להתייעץ עם דיאטנית, גם בקופת חולים.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה