הפקת לקחים ולמידה מכישלון

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

04/02/2016 | 04:55 | מאת: יוני

אהלן חברים אני ממש חדש פה, ואשמח להתייעץ איתכם על הנושא מתוך אמונה שאתם תוכלו לעזור לי. אני משתחרר מהצבא בעוד שבועיים, ובמהלך הצבא התחלתי דיאטה (שבה רזיתי 16 קילו!) וזאת על ידי ספירת קלוריות יומית עם תקציב מאוד ברור תוך כדי הסתובבות עם משקל בכיס כדי להיות כמה שיותר מדויק (אני אחד שיורד לפרטים...) ושקילה פעם בשבוע. עם כניסתי לתפקיד תובעני מאוד (פיקוד על 38 חיילים בשבל הכשרתם הראשונית) הפסקתי לספור קלוריות ולהתעסק בנושא, במילים אחרות אפשר להגיד שהזנחתי את עצמי ואיבדתי שליטה לגמרי מבחינה תזונתית. כמובן שחזרתי למשקלי ההתחלתי לפני הדיאטה ואף מעבר לכך. הכישלון אינו מונע ממני לנסות שוב, אך הפעם אני רוצה לעשות את זה נכון יותר ולכן אני מתייעץ איתכם כאן. ברור לי שזה לא "זבנג" וגמרנו, ובסוף מדובר בעבודה שלא נגמרת לעולם. אני מנתח את הכישלון שלי משתי סיבות עיקריות: 1. התפקיד התובעני וההשלכות הנסיבתיות שלו (שטח, תנאי לחץ, עבודה מסביב לשעון, חוסר שעות שינה וכו' - מי שהיה מפקד טירונים בקרבי יודע על מה אני מדבר...) 2. ההתעסקות הבלתי נגמרת בלשקול את האוכל שלי והסתובבת עם משקל ויצירת תלות כמעט מלאה במשקל (הוא היה בכיס כל הזמן, והיה חשוב לי כמעט כמו הסוללרי שלי בערך...) ולא הצלתי לראות את עצמי מסתדר בלעדיו. יש לי כמה שאלות בעקבות הניתוח הנ"ל ואבקש ממי שמתייחס שייתמקד בהם: א. האם גם לכם קרה שבעקבות תפקיד תובעני מסוים/תקופה מאוד לחוצה, הזנחתם את עצמכם מבחינה תזונתית והאם זה טבעי? ז"א האם אני לא מספר לעצמי סיפורים שזה בגלל התפקיד? ב. האם גם אתם סופרים קלוריות ושוקלים? האם זו הדרך היחידה? ג. אני נורא מאמין בזה שלא כדאי לי להשתמש במונחים כמו "אסור" , "זה לעולם לא" וכו' בכל מה שקשור לאוכל (רוצה לומר שתפריט דיאטה מוקפד ונוקשה פחות מתאים לי), ולכן הספירת קלוריות הייתה מאוד נוחה לי שכן היא לא מנעה ממני לאכול מה שאכלתי ושתיתי עד הדיאטה אבל כן הכניסה את זה למינון הנכון וגרמה לי לאכול יותר מחושב (למשל: אם מקדונדלס בצהריים, אז ארוחה יותר מתונה בערב וכו'). האם על פי ניסיונכם, יש אמת באמונה שלי? מה דעתכם? ד. אשמח לשמוע חוויות נוספות של אנשים שנכשלו בפעם הראשונה, והצליחו בהמשך ועל התהליך הזה שהם עברו בין שני הניסיונות. ה. והאם דיאטה של ספירת קלוריות ללא ספורט היא מתכון לכישלון או שלא בהכרח? תודה רבה למי שיעזור. זה באמת לא מובן מאוכל יוני

04/02/2016 | 11:20 | מאת: נדיה

מאד התרשמתי מהתובנות שלך. אין ספק שכאשר אתה לוקח על עצמך תכנית שמתאימה רק לתקופה מסויימת, ובלי גמישות, ברגע שיש שינוי באורחות החיים, היא כבר לא עושה את העבודה.וזה מה שאתה חוית. אין דרך אחת לרדת במשקל. לכל אדם מתאימה תכנית שונה. היות ואתה נמצא בתפקיד פיקודי, עם אחראיות גדולה, וסדר יום משתנה, הדרך בה הצלחת קודם, לא מתאימה לך. ולו רק, כי לא הצלחת להתמיד מסיבות שונות. תכנית ירידה במשקל, צריכה להתאים לכל זמן ומקום שאתה נמצא בו שכן, כשאתה מצליח בירידה במשקל, הדרך לשמור על ההצלחה צריכה להיות אותה הדרך. כלומר, בזמן תהליך הירידה במשקל, כדאי ללמוד לאכול את כל המאכלים, בכל מיני שעות, לפי רעב ושובע, ולא לפי ספירות קלוריות. ספירת קלוריות לא נותנת מענה לצרכי הגוף המשתנים יום יום. מה היתרונות להצלחה באורח החיים שלך? אז קודם כל , חדר האוכל בבסיס. אני מניחה שאתה בבסיס סגור? ואם כן, יש לך לפחות 3 ארוחות שמוגשות לך. הארוחות האלה יכולות לשמש את הבסיס לאכילה לפי רעב ושובע,ובין הארוחות לעשות את ההשלמות הנדרשות מכל מיני סוגי מאכלים. ספורט חשוב לבריאות, למצב רוח ולעוד הרבה דברים. אבל לא בהכרח לירידה במשקל. בהחלט אפשר לרדת במשקל ללא ספורט, למרות שברור שכדאי לך לעסוק בספורט לפחות פעמיים בשבוע לשם הבריאות, כושר, שחרור לחצים ועוד. חבל לי שכל מה שירדת במשקל חזר עם תוספת, אבל זו דרכן של דיאטות שלא מתאימות. המחקר כבר מזמן הראה ש98 % מהדיאטות נכשלות לאורך זמן, כי לא ניתן לעמוד בהן בדיוק מהסיבות שאתה ציינת. אז זה מה שאני מציעה, אם תוכל לקחת את הזמן , לרשום לי מה אתה אוכל במשך 3 ימים, זה ייתן לי אפשרות להסתכל גם על האוכל וגם על אורח החיים שלך. משם אוכל לכוון אותך לאכילה לפי רעב ושובע. זה תהליך שלוקח זמן ולא זבנג וגמרנו...

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה