תחושת שובע ללא אכילה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

02/02/2016 | 18:36 | מאת: דפנה

שלום , אני בת 30 , כבר זמן מה אני מוצאת את עצמי מסוגלת להעביר תקופות שלמות ללא אוכל וללא תחושת רעב . הכוונה בתקופות שלמות הן כמה ימים בפעם אחת . ולאחר כמה ימים אני לא חשה תחושה פתאומית של רעב מצטבר ולא נאלצת לאכול כמויות גדולות . פשוט ממשיכה לארוחה הבאה באופן אינסטנקטיבי , או חשה מעט רעבה פתאום ואוכלת משהו . אני מוצאת שבמצב הזה זה קשה לי מאוד להקפיד על תזונה נכונה ובריאה . אף על פי שגם בימים שבהם אני אוכלת , אני לא אוכלת אוכל משמין או בעייתי ,ובכל זאת , אני בטוחה שזה לא בריא . מה זה יכול להיות ? חשוב לציין שיש לי הרבה בעיות הורמונליות לצד זה בזמן האחרון .

03/02/2016 | 15:44 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

בעיות הורמונליות בהחלט יכולות לשבש את תחושות הרעב והשובע. ברור שתזונתית לא לאכול כמה ימים ואח"כ להרגיש רעב ולאכול מעט זה בעייתי. האם ירדת במשקל בעקבות זה? במצבים כאלה, כדאי להתייחס לאוכל כאל תרופה. לאכול בשעות קבועות בלי קשר לדרגת הרעב. לדאוג לכך שיהיו לך לפחות 3 ארוחות מזינות שכוללות חלבונים פחמימות ושומן, ואם קשה לך לאכול ארוחה מלאה, תחלקי אותה לשתיים ותשתדלי להגיע ל6 ארוחות קטנות ביום. אם תכתבי לי יומן מזון של כמה ימים, אוכל להבין את הבעייה יותר טוב, ואולי לכוון אותך לסוגים של ארוחות שיוכלו להתאים לך ולספק לפחות חלקית את הצרכים היומיים שלך.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה