לא מצליחה לרדת יותר במשקל לאחר ירידה של 30 ק"ג

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

10/01/2016 | 12:27 | מאת: לימור

היי, שקלתי לפני כ-4 שנים 106 ק"ג. עשיתי דיאטת ניקוי רעלים שכללה טיפול פיזי של ניקוי וכן שינוי בתזונה, שכללה בעיקר חלבונים, פירות וירקות. היו שבועות של חלבונים וירקות בלבד, היו כאלה שבהם היו רק ירקות או רק פירות או שילוב של שניהם או חלבונים בלי פירות. ירדתי כ-30 ק"ג בתוך 8 חודשים ומאז יש לי קושי רב להמשיך בירידה במשקל, למרות שהוספתי ספורט וכן פניתי לדיאטן. המשקל פשוט תקוע והשומנים מסרבים להיעלם. נראה כי הגוף במצב של הלם. הדבר מתסכל אותי מאד. מה ניתן לעשות?

11/01/2016 | 11:10 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

צריך לשמור על מה שירדת. אני שמחה שאת במעקב תזונתי, כי נשמע שהדרך בה ירדת במשקל היא סוג של הרעבה. בכל מקרה, כשהגוף יורד במשקל בצורה משמעותית תמיד מגיעים למקום בו הירידה נעצרת זמנית. למה? כי הגוף ב"שוק" מהירידה במשקל, ופיזיולוגית זה לחץ גדול. הגוף "לא מבין" שאת עושה תהליך לירידה במשקל ומנסה ליצור איזון ושמירה על המשקל הקיים. ולכן, בתקופה כזו, מאד חשוב לשמר את ההישג, ולאכול! כי חשוב שכאשר תגיעי למשקל שאת רוצה (ולפי מה שכתבת לדעתי את כבר שם ) , חשוב שתדעי לאכול הכל ולשמור על המשקל שירדת. זו טעות נפוצה לנסות "לשבור" את המקום שהגוף עושה "הערכה מחודשת" למשקל החדש. את צריכה להתייצב במשקל החדש, לפני שתוכלי להמשיך לרדת. וכל זה בהנחה שאת באמת צריכה להמשיך לרדת.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה