מה יכול להיות הגורם לעליה במשקל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

22/11/2015 | 23:06 | מאת: שמן ועושה כושר

שלום רב, אני בן 33, גובה 1.60 ושוקל 80 קילו. תמיד עליתי וירדתי במשקל. אבל בחצי השנה האחרונה עליתי 7 קילו, ואני ממשיך להעלות. מידע נוסף: 1. אני סובל מכבד שומני 2. תמיד היה לי סוכר גבולי- 95-100. 3. בחצי השנה האחרונה אני עושה פעמיים בשבוע אימון אינטנסיבי (משלב אירובי ואן אירובי) ואני הולך ברגל לעבודה פעמיים בשבוע (3 קילומטר לכל כיוון). 4. יש לי דחף בלתי נשלט למתוק, ויש ימים בעבודה שאני "טוחן" הרבה מתוק. למרות שאני מקפיד על 3 ארוחות טובות ביום ופרי. 5. אני עובד שעות ארוכות. למרות שאני עושה כושר, ולמרות העליה במסת השריר, אני רואה שהעליתי הרבה שומן באיזור הבטן. ואני לא מצליח לצמצם. חלק מזה, זה התשוקה הרבה למתוק. האם יש עצות? מה יכול להיות הגורם? תודה רבה, אני

25/11/2015 | 16:41 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

מה יש בהרגלי האכילה שלך שלא מאפשר לך לשמור על משקל יציב? מאד נח תמיד לשים את האשמה על ה"מתוקים". ולגבי המתוקים, במקרה שלך, צריך לדבר קצת אחרת, בגלל התוצאות הגבוליות של הסוכר. אני לא יכולה בפורום להתמקד בייעוץ לנושא הסוכר , אבל בהחלט יש תשובות לשאלות הכלליות שלך. בגדול , כבד שומני או סוכר גבולי מושפעים מהרגלי אכילה, משקל וגנטיקה. לצורך השיחה אתייחס להרגלי אכילה בלבד.הדחף הבלתי נשלט למתוק יכול להגרם מכמה סיבות: 1) אין מספיק אוכל במשך היום 2) אין מספיק חלבון בתפריט שלך (האם אתה צמחוני?)3) הצורך למתוק הוא רגשי בלבד, וקשור ישירות לשעות העבודה שלך. הספורט שאתה עושה חשוב, אפילו חשוב מאד,אך לא קשור למשקל. כדאי לבדוק מה אתה אוכל, לראות מה קורה כשאתה עובד שעות ארוכות. האם יש לך נגישות לאוכל או רק למתוק? אני מקווה שנתתי לך נקודות למחשבה. בכל מקרה, אם תרצה לכתוב כמה ימים מה אתה אוכל אשמח להגיב. אבל היות והסוכר גבולי ויש כבד שומני, כדי לך לפנות לייעוץ מסודר שלוקח בחשבון את כל מה שסיפרת. תפריט הוא לא התשובה בשבילך. הסתכלות אמיתית ומעמיקה על הרגלי האכילה שלך, כן. אתה מוזמן לפנות אלינו, לשיחת הכרות ללא תשלום או התחייבות או שאתה יכול לפנות לדיאטנית באזורך.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה