בעיית כמויות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

10/08/2015 | 17:35 | מאת: לילי

שלום נדיה, אשמח לתשובתך להודעת בעיית כמויות שמופיעה למטה. תודה!! לילי

11/08/2015 | 08:19 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

מצאת פתרונות שאכן מספקים בשלב זה. כמה דברים מטרידים אותי לטווח הרחוק. את לא אוכלת במשך היום כי את עסוקה. זה לא אומר שאת לא רעבה. גם אם את לא מרגישה את זה, זה לא אומר שהגוף שלך לא מרגיש רעב. הייתי כן מציעה לך, כשתהיי מוכנה לכך, להוסיף ארוחה בצהריים. היות ואת צמחונית, את צריכה (ועושה), לדאוג לכמות החלבון ביום. לפעמים , הצורך למתוק מגיע מחוסר איזון בכמות החלבונים שהגוף זקוק לו., לכן, כדאי שתתחילי לחפש עוד מקורות חלבון מהצומח, כמו קטניות וכו', מה שיכול לתת לך גם פתרון טוב לארוחת הצהריים. ההחלטה שלך לא לאכול ממתקים, נכונה לעכשיו. בהמשך כדאי לעבוד על זה, ולמצוא את הדרך לאכול ממתקים בכמות שמספקת אותך. מה שאת מתארת כרגע כבעיית כמויות בממתקים ,קשור יותר לרגש מאשר לאכילת ממתקים. אבל את צודקת בכך, שבשלב זה את שומרת טווח בטחון. לדעתי, כאשר תהיי מוכנה, כדאי שנחשוב על טיפול, כדי למגר את הבעייה גם של אכילת כמויות וגם של אכילה רגשית. התחלת מצויין, ואין טעם ש"תפחדי" כל חייך מלאכול מאכלים שאת מרגישה שאין לך שליטה עליהם. כמו שאת מצליחה למצוא פתרונות עכשיו, תוכלי למצוא פתרונות גם לכמויות ולממתקים. אין כמות נכונה של ממתקים , זו שאלה של צורך, סיפוק ורעב ושובע כמו כל אוכל אחר. אבל עדיין מוקדם מדי בתהליך שאת עושה להכנס לזה. אשמח לשמוע ממך עדכונים.

12/08/2015 | 00:51 | מאת: לילי

היי נדיה, סליחה, אני לא יודעת איך הצלחתי לפספס את תשובתך. בדקתי כמה פעמים ומשום מה לא ראיתי אותה. תודה בכל אופן והמשך תשובה בשרשור עצמו. לילי

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה