הרזייה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

30/07/2015 | 16:08 | מאת: דחוף עזרה

היי אני בת 13 משקל 46 גובה 1.54 העם זה בסדר המשקל ביחס לגובהה? בזמן האחרון עליתי הרבה במשקל...האם כדאי לי לרדת במשקל?

31/07/2015 | 10:41 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

בגיל 13 לרדת במשקל יכול להיות מסוכן לצמיחה לגובה ולהתפתחות תקינה של הגוף. מהנתונים שאת כותבת, אני חושבת שיכול להיות שאת בקרוב תקבלי מחזור ראשון, או שלא מזמן קבלת. אני צודקת? בגיל 13, הגובה והמשקל לא "מתקדמים" ביחד. לפעמים צריך קודם לעלות במשקל, ורק אחרי זה צומחים לגובה. כך שאם עלית במשקל לאחרונה, תצפי לכך שתגבהי בקרוב. אם תעשי דיאטה, את תעצרי את הצמיחה לגובה. אז ממש אל תעשי דיאטה ואת ממש לא צריכה. בגילך את בשלב התפתחות וצמיחה מאד חשובים. ומאד קשה ומתסכל לקבל שאלה השינויים שהגוף עושה. לא תמיד איך שאת רוצה, ולא תמיד בפרופורציות שאת רוצה. את צריכה לתת לזמן לעשות את שלו. כל התערבות מצידך, יכולה להפריע לתהליך הטבעי. אבל, אם זה מאד מציק לך,והתשובה שלי לא מספקת אותך, תפני לאמא,(או למבוגר אחר שאת סומכת עליו),ותבקשי ממנה לקחת אותך לייעוץ מקצועי מתאים. זה רק בשביל ההרגשה שלך. את ממש לא צריכה לעשות שום שינוי.ואנא ממך, אני יודעת שמאד מפתה לקבל תשובות מפורומים. אבל עדיף שתפסיקי לחפש בפורומים ובאינטרנט את התשובות. בגיל 13 את צריכה לקבל תשובות מותאמות לגיל. לא כל אתר או פורום לוקח את זה בחשבון.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה