הכרתי משיהי שנראת לי אנורקסית

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

10/07/2015 | 23:09 | מאת: שיר

אני יודעת שהנושא הזה רגיש ורציתי לדעת איך אני יכולה לפנות אליה ומה להגיד כדי לעזור לה היא שוקלת 40 קילו וגובהה 170 , היא אמרה לי שהיא ירדה 40 קילו היא רצה כמו מטורפת על ההליכון שעה וחצי בטוח היא תרד עוד היא אמרה לי .." אני אוכלת הכל עוגות ו .." נראה לי שזו תשובה שקרית או משהו שכאילו מנסה להרגיע את עצמה מה עושים במקרה כזה? מאוד קשה לי לראות בנות כאלה היא גם אמרה שהיא ירדה למשקל האידאלי מזמן ואז היא החליטה שהיא רוצה לרדת עוד= זה בדיוק הפרעת אכילה..שהם תמיד רוצות לרדת עוד מה לעשות כדי לא לגרום לנזק - היא בת 22

12/07/2015 | 18:09 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אכן מאד קשה. באיזה הקשר אתן מכירות? כמה אתן קרובות? מאד קשה לשמוע את הסיפור הזה או לראות מישהי סובלת מבלי יכולת לעזור. את יכולה לומר לה, שהסיפור שלה מאד מדאיג אותך. שאמנם את לא מבינה בזה שום דבר, אבל נראה לך שהיא סובלת. ותראי איך היא מגיבה. אם היא רוצה לקבל עזרה, היא מאד תשמח לפנייה כזו. אם היא לא רוצה לקבל עזרה יכול להיות שהיא תענה לך בבוטות, תבטל את דברייך ותנתק איתך קשר. אם היא מגיבה לפנייה שלך בטוב, את יכולה להמשיך ולהציע לה למצוא עזרה מתאימה. ואם לא, עד כמה שזה קשה, היות והיא אדם בוגר, אין הרבה מה לעשות. לכן כדי לענות על השאלה שלך, מה מידת הקירבה בינכן? האם אתן חברות? קשר עבודה? אחר? אוכל לכוון אותך יותר טוב אם אדע קצת יותר על הקשר בינכן.

12/07/2015 | 20:22 | מאת: שיר

להגיד למישהי נראה לי שאת סובלת על אחת כמה וכמה למישהי במצב שלה רק יחמיר את המצב ממש לא רעיון טוב אני מניחה ששאלתי לא מתאימה לדיאטניות אלא לפסיכולוג קליני עכשיו אני מבינה למה הבנות האלה רק מתדרדרות

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה