שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

21/05/2015 | 12:24 | מאת: נילי

אני אשה בת 64 וסובלת מעודף משקל רב, צריכה להוריד לפחות 30 ק"ג. ניסיתי כל מיני שיטות ירדתי מעט ולא הצלחתי להוריד את הכמות הנדרשת.(אני לא זוללת כמויות, קצת מנשנשת אבל מתקשה בביצוע פעילות גופנית בגלל הכובד ובגלל שיש לי בעיות גב וברכיים). הרופא הציע ניתוח קיצור. הציעו לי דיאטה גנטית שבה לוקחים דגימה שקובעת איזה מאכלים יעזרו לי אישית להוריד במשקל. בנוסף נותנים טיפות hcg.הבנתי שזו דיאטת כאסח. האם כדאי לנסות דיאטה כזאת? אני מבינה שיש לה הרבה מתנגדים ותופעות לוואי. אבל גם בהשמנה שלי יש הרבה נזקים ופגיעה גופנית וגם ניתוח מסוכן. מה עושים?

22/05/2015 | 08:56 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כשאת חושבת על לרדת 30 ק"ג הדרך נראית ארוכה מאד. אבל בשביל להגיע לתוצאה הרצוייה, צריך לקחת בחשבון שגם לעלות במשקל לוקח הרבה זמן. איזה שיטה לבחור היא החלטה אישית. אנחנו מאמינות בעבודה על שינוי הרגלי אכילה, ולאכול הכל. אנחנו מאמינות שלרעב ולשובע יש תפקיד חיוני להרזייה ושמירה על משקל תקין. כמובן שכדי לרדת במשקל צריך לעשות פשרות, אבל איזה פשרות , ואיך לעשות אותם, אפשר ללמוד ביחד ,רק ממה שקורה איתך עכשיו עם האוכל.פעילות גופנית צריכה להתאים למשקל שלך וליכולות שלך. וגם את זה אפשר להתאים.יש הרבה נשים שאוכלות מעט מדי, גם במשקל גבוה, וזה מה שגורם להן לא להצליח לרדת במשקל, כי הגוף מתאים את עצמו למצב מצוקה, ומשמר אנרגיה. התהליך שאנחנו עושות הוא עם תוצאות, אבל התוצאות לוקחות זמן. ניתוח, היא החלטה רפואית והחלטה לגבי איכות חיים. וזה בינך לרופא שלך. לגבי תרסיס הHCG, הוא הוכרז כמזיק על ידי משרד הבריאות לפני כמה שנים. וכמו שאת רואה, זה לא אומר שלא משתמשים בו. אני מציעה לך לבוא לדבר איתנו, לשמוע על האפשרויות, ולחשוב ביחד מה נכון לך, ללא תשלום או התחייבות.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה