עליה הדרגתית במשקל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

18/05/2015 | 21:10 | מאת: משה

אני בחור בן 40, ירדתי מ82 קג ל 65 בהדרגתיות עי כך שאכלתי הרבה סלט וכן המעטתי באכילה בשלב מסויים. לאחר מכן חזרתי לאכול כרגיל זא לא סופר קלוריות, אבל ממש לא אוכל הרבה , ממעיט בכללי באכילת לחם ובכל זאת עולה בממוצע יותר 1-2 קילו בחודש. ברצוני לשאול כיצד תתכן עליה ספונטנית שכזו במשקל , האם זה נרומלי ואיזה סוג של תזונה אני אמור לאמץ כדי למנוע עליה הדרגתית במשקל. אני דווקא עושה ספורט מדי פעם. תודה.

19/05/2015 | 10:15 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אתה מתאר בשאלה שלך את התשובה. אכלת סלט, המעטת באכילה, וכל זאת כדי לרדת במשקל. למעשה, לא לקחת "בחשבון" את המשך הדרך. שאם תרד במשקל, מבלי ללמוד איך לאכול או לשנות את הרגלי האכילה שהביאו אותך להשמנה מלכתחילה, לא תוכל לשמור על ההשיגים. אתה עולה בהדרגה במשקל כי הגוף שלך יוצא ממעגל של הרעבה, מצוקה, ומשלים את החוסרים. הרעבה, כי במשך תקופת הירידה במשקל הגוף שלך קיבל מעט אוכל. אז כן, זה הגיוני שאתה עולה במשקל. זה לא אומר שתעלה את הכל בחזרה, אבל כדי למנוע את העלייה חזרה ויותר, כדאי לך לפנות לייעוץ לשיקום אכילה ויציאה ממעגל הדיאטות שאתה נמצא בו.נשמח לשמוע ממך.

19/05/2015 | 21:11 | מאת: משה

איזה סוג של "תכנית" או "טיפול" אני צריך לשם כך ? נגיד במכבי אני יודע ששולחים לדיאטנית רק מי שיש לו בעיית השמנה רצינית...

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה