אכילת ירקות ללא הגבלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

01/02/2015 | 21:35 | מאת: שני

היי,רציתי לשאול בקשר לירקות. כל הזמן אומרים שאפשר לאכול ירקות ללא הגבלה,ובכמויות מאוד גדולות ולא להשמין. איך זה אפשרי? הרי גם לירקות יש ערך קלורי. אכלתי עכשיו ארוחה,באחרוחה היה סלט גדול מאוד(בלי שמן,עם גבינה בולגרית 5%),המון(כמות מאוד גדולה,בלי שמן) של כרובית מאודה,לחם,הרבה הרבה גבינות. אכלתי מהארוחה בהתחלה את כל הדברים שאינם ירקות והמשכתי לכל סוגי הירקות שהיו לי בארוחה,במהלך אכילת הירקות שמתי לב כי שבעתי,אבל בכל זאת המשכתי לאכול את הירקות עד שהתפוצצתי (אני משערת שזה מפני שידעתי שזה רק ירקות,אם זה היה מאכל אחר הייתי מפסיקה בשובע). השאלה שלי היא,האם אני יכולה להשמין מכל הירקות שאכלתי עכשיו בגלל שלא עצרתי בשובע?

02/02/2015 | 11:33 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

את צודקת במאת אחוזים. גם אם אוכלים ירקות מעבר לשובע, זה יכול לגרום ל: נפיחות, גזים, תחושת התפוצצות לא נעימה לאורך זמן, ועוד. לגבי השמנה, לא מספיקה ארוחה אחת מעבר לשובע, כדי להשמין. השמנה נגרמת לאורך זמן אם אוכלים יותר מדי. ולדעתי, גם ירקות נמצאים בקטגורית המאכלים שיכולים להעלות במשקל בדיוק כמו כל סוג אוכל אחר שמגזימים בו, ואוכלים מעבר לשובע. אבל חשוב להדגיש, השמנה לא נגרמת מארוחה אחת או מיום אחד, אלא לאורך זמן.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה