מחזור

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

19/01/2015 | 14:48 | מאת: אביה

אני בת 22 ואני אוכלת די מסודר במשך כל החודש. אני באמת קשובה לתחושות הרעב והשובע שלי ובדרך כלל אני אוכלת באמת בכמויות סבירות ובארוחות מסודרות. אבל כשאני במחזור אני מרגישה כאילו יש לי חור בבטן ואני לפעמים לא מסוגלת להפסיק לאכול. אתמול לדוגמה היה היום הראשון של המחזור שלי וכל היום מצאתי את עצמי אוכלת קורנפלקס, והיום פטיבר עם חמאת בוטנים (שבימים רגילים אני אפילו לא כזה אוהבת!) אני בחרדה שזה יגרום לי לעלות במשקל. אני בכללי מרגישה שאין לי שובע בימים של המחזור ואני גם אוכלת ארוחות גדולות יותר.

20/01/2015 | 13:56 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

השינויים ההורמונליים לקראת מחזור ( עלייה בהורמון האסטרוגן) , אכן יכולים להביא להגברת הרעב והתיאבון. זהו מצב נורמלי. אבל עם קבלת המחזור ולאחריו, וירידת ההורמונים ,תחושות הרעב והשובע חוזרות לקדמותן. יש כמה דברים שכדאי לבדוק. הראשון הוא מה כמות החלבון שאת צורכת ביום, ואולי כדאי להגדיל אותה בימים שלפני המחזור. כי כאשר יש מספיק חלבון בתפריט, הצורך (craving) לפחמימות יורד באופן טבעי. עוד דבר שכדאי לבדוק, זה אם באמת הרעב המוגבר הוא משמעותי עד כדי הגברת הכמויות אכילה שיכולות לגרום להשמנה. ממה שאת מתארת, זה לא. כלומר גם אם בימים אלה תאכלי יותר, זה לא בהכרח מספיק לגרום לעלייה במשקל. אל תשכחי שבימים של המחזור הגוף גם "עובד" יותר מהרגיל ושורף יותר אנרגיה ביצירת המחזור. לא נראה לי שיש סיבה אמיתית לדאגה. אבל אם את לא שקטה, את יכולה לנהל יומן אכילה של שבוע ללא מחזור ושבוע במחזור, ולפנות אלינו או לכל דיאטנית קלינית אחרת, כדי לבדוק , ולהרגיש בטחון.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה