תקועה במשקל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

14/01/2015 | 15:57 | מאת: עדי

היי, אני שוקלת 56 קילו על גובה 156. בת 28 מגיל 18 חילוף החומרים שלי השתנה בעקבות תרופות מסוימות שאפשר להגיד שאחרי שנתיים וחצי הפסקתי. אך מאז ההשמנה לא עוזבת. ירדתי לפחות 4 פעמים ועליתי בחזרה הכל - משקל שקפץ מ49 קילו ל73. חייבת לציין שאיכשהו כל פעם שהצלחתי לרדת את רוב המשקל מתישהו לא רחוק העלתי חזרה כמו חצי שנה לאותו משקל בדיוק! אני לפחות 6 שנים כבר לא עולה במשקל למספרים האלה אבל מנסה דיאטה או שלא.. בשביל להגיע למשקלים נמוכים שאני יודעת שאני מגיעה לשם. שזה לפחות 51. לא מדובר בהרבה קילו שרוצה להוריד. למרות שאני שומרת על אורך חיים יחסית של שמירה במשקל,לפעמים אני נשברת וחוטפת קצת ביגלה למשל או עוגה שמזדמנת ליד. אך זה קורה פעם בשבוע או פעמים התפריט שלי הוא כזה: בוקר יוגרט,ביניים פרי1 ללא הגבלה בסוג(תפוח , בננה,אגס,קלמנטינה) צהרים:או מנת סלט עם גבינה בולגרית ופרוסת לחם או אוכל מבושל ולא הרבה(מוקפץ או קציצות וקוסקוס, הכל במינון ולא כמות) בינים :פרי ערב 2 פרוסות וחצי אבוקדו +סלט וחביתה/ביצה קשה. לפעמים מה שקורה שאני אוכלת סלט בצהרים וחם בערב. ואחרי שעתים בסוף 2 תמרים. כל זה ואני באמת מקפיקה לא לאכול פיתות ודברים משמינים ואני במצב מאוזן. עליתי לפני חודשיים שתי קילו ולא משנה מה אני עושה אני אותו משקל כולל עליה . אני רוצה בכל זאת לרדת כמה קילו וכמובן לא להעלות יותר מידי.לפי ההיסטוריה שלי יש לי נטיה לעליה במשקל . עצות ממך לתפריט בריא שאפשר לעמוד בו:) תודה

14/01/2015 | 15:58 | מאת: עדי

שכחתי לציין, כרגע ללא פעילות גופנית מזה כ7 חודשים. לפני עשיתי אמונים במכון כושר ועדין לא ירדתי בשלב מסוים..

15/01/2015 | 11:17 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ובגלל שאת רזה, המאמצים שלך לא מצליחים.זה שהיית פעם 49 ק"ג ובגלל מציאות תרופתית עלית ל73 ק"ג, לא אומר ש51 ק"ג הוא המשקל הנכון בשבילך. המאמצים שלך לרדת נשאו פרי והצליחו מאד. אני חושבת שהאכילה שלך מאד מצומצמת, וזו כנראה תגובה לפחד שלך לעלות חזרה במשקל.את רזה , ואין צורך לעשות דיאטה כדי להמשיך לרדת במשקל. מה שאולי כדאי לך לעשות, זה תהליך שיקום אכילה שיאפשר לך ללמוד לאכול בצורה יותר חפשית , כדי לשמור על המשקל הרזה שאת נמצאת בו.

15/01/2015 | 13:30 | מאת: עדי

מה זה אומר שיקום אכילה? ככל שאני יאכל יותר אני ישמין יותר. זה עובדה שאני מכירה.. תודה!

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה