האם התה הטיבטי כבר גרם נזק לגופי?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

15/12/2014 | 21:49 | מאת: נתי

אני בת 20 כמעט, גובהי 1.60 ומשקלי כרגע 52. שאלתי אינה קשורה בשקל אלא בסכנת התה הטיבטי. במשך השבועיים האחרונים התחלתי לשתות תה טיבטי, אבל לא הרבה. עד כה שתיתי אולי 9 או 7 כוסות. אך היום גיליתי שתה טיבטי הוא חומר ממש מסוכן ועל כן איני מתכוונת לשתות אותו עוד. שאלתי היא האם כבר גרמתי נזק לגופי, האם הכמות שאותה שתיתי מסוכנת (נא לזכור שזה במהלך שבועיים, כלומר לא כל יום שתיתי)? אני לא מרגישה בכאבים כרגע או בנזק כלשהו. אך האם יכול להיות שכבר גרמתי נזק בלתי הפיך לגופי? [יש לציין שמחוסר פעילות גופנית בשנה באחרונה, חילוף החומרים שלי מאוד איטי, כלומר יכול לעבור שבוע בלי יציאות].

16/12/2014 | 15:04 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

היא רק בגלל מחסור פעילות גופנית? אולי יש שינוי תזונתי שאפשר לעשות כדי לעזור לך? יציאות לא סדירות יכולות להיגרם מאכילה מועטה, אכילה לא מאוזנת, מחסור בסיבים תזונתיים, שתייה לא מספיקה ועוד ועוד. טוב שהפסקת לשתות את התה, כי זה לא הפתרון. אני מציעה לך לפנות לייעוץ תזונתי מקצועי, כדי לבדוק איך להסדיר את היציאות דרך התזונה. ואם זה לא יעזור, יכול להיות שכדאי לפנות גם לייעוץ רפואי.

16/12/2014 | 15:58 | מאת: נתי

זה לא מה ששאלתי. האם התה כבר גרם לי לנזק אפילו שלא שתיתי הרבה?

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה