דיאטה להורדת סוכר וכולסטרול

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

10/12/2014 | 22:06 | מאת: רוני

אני נוטלת סטטנים להורדת כולסטרול. לאחרונה עלה לי הסוכר והרופא רוצה לתת לי תרופות נוספות. האם ניתן להוריד סוכר ע"י דיאטה ללא כדורים? איזו דיאטה מומלצת למי שסובל גם מסוכר וגם מכולסטרול גבוה? האם מותר לוותר על פחמימות לטובת חלבון מן החי מבלי להעלות את הכולסטרול? תודה רבה

11/12/2014 | 16:41 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

יכולה לעזור במצבים שונים. כדי לבדוק את האפשרות, לא ניתן לתת המלצות כלליות בפורום. כדאי שתפנה לייעוץ תזונתי מקצועי אצל דיאטנית קלינית. היא תעבור איתך על מה שאתה אוכל, ותיתן לך קווים מנחים והמלצות אישיות. בדרך כלל, על רמות הסוכר ההשפעה של התזונה היא די מהירה, ועל הכוסלטרול יותר איטית. כשמתחילים כזה תהליך שינוי, הכולסטרול נבדק לאחר 3 חדשים ושוב אחר חצי שנה. אם המקור לכולסטרול הגבוה הוא תזונתי, הערכים יירדו. אותו דבר נכון גם לגבי הסוכר. אם הסיבה לעליית הסוכר היא תזונתית, השינוי ברמות הסוכר ייראו תוך זמן קצר יחסית. כמו כל שינוי, מדובר בתהליך הדורש סבלנות והתמדה. לכן פגישות עם דיאטנית קלינית, במקרה הזה, יכולות להיות יעילות מאד.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה