חשוב

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

14/11/2014 | 23:01 | מאת: גדעון

שלום רב שתי שאלות-אני מנסה להבין ברמה העקרונית-אם נאמר בעגבנייה יש 20 קלוריות ,מדוע לא מחשיבים כלל את הקלוריות האלו?ואם כך-אז מאיפה הקלוריות האלו נובעות???? שאלה נוספת-רק להבנה הכללית-נאמר יש תפריט מאוזן של שכולל בתוכו את כל אבות המזון הנחוצים-האם כאשר עושים המרה של הפחמימות המורכבות לפחמימות פשוטות ,אך הם מסכמים בדיוק באותן הערך הקלורי,האם יכולה להיות עלייה במשקל או העכבות של ירידה במשקל בגלל המרה זאת? אם כן,מדוע? תודה רבה!

17/11/2014 | 19:33 | מאת: לילי רוזן

גדעון שלום, בעגבניות יש הרבה דברים טובים,אבל מעט קלוריות ולכן בטל בשישים. מעט הקלוריות, כמו בשאר הירקות, מגיעות מפחמימות. לשאלתך השניה, כל הפחמימות מתפרקות בגוף לסוכר פשוט=גלוקוז בסופו של דבר. זהו חומר האנרגיה המיידי של הגוף. עליה במשקל תתרחש כאשר תאכל מעבר לשובע, ואין זה משנה אם תאכל יותר מדי לחם(=פחמימה מורכבת) או יותר מדי תפוזים (=פחמימה פשוטה)

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה