המשך זמן שובע

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

06/11/2014 | 17:08 | מאת: איילת קרן

כנראה שלא הסברתי עצמי טוב - התכוונתי לשאול שאם למשל לקחתי לעצמי כמות מסוימת של אוכל בצלחת, היא לא השביעה אותי עד הסוף, אבל לא לקחתי עוד. סיימתי את הארוחה לא ממש שבעה. סיב רלהניח שאחרי כעשרים דק אחוש שובע גם אם עשר דקות לפני עדין לא חשתי. השאלה היא האם לא צריך להגביל את עצמך בכמות אוכל לארוחה כי הרבה פעמים השובע מגיע באחיחור. מקווה שהצלחתי להבהיר את כוונתי

07/11/2014 | 12:30 | מאת: לילי רוזן

למעשה ברור משאלתך שאת לא מכירה את תחושת השובע שלך. שובע מגיע תוך כדי אכילה ואינו תלוי רק בכמות האוכל בצלחת, הוא תלוי גם בהרכב האוכל. את לא יכולה לדעת מראש כמה אוכל לשים בצלחת כדי לשבוע. השובע היא תחושה פיזיולוגית ברורה בבטן. לא ברור מהיכן יצא מיתוס 20 הדקות אבל אין ספק שהוא, כמו משטרי וחוקי דיאטה למיניהם שמסתובבים הרבה מדי זמן מבלבלים יותר מדי אנשים. ניתן להשיב את היכולת לזהות את הרעב והשובע הפיזיולוגים בתהליך של שיקום וויסות אכילה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה